Sylvia Vogels: 'Het wordt alsmaar drukker in de kantine'

Sylvia Vogels: 'Het wordt alsmaar drukker in de kantine'

Een jaar lang kantinebeheer onder Sylvia Vogels: ‘Dankzij ons topteam, lukt het’

De kantine is sinds een jaar onder beheer van Sylvia Vogels. Met trots kan ze zeggen dat de omzet weer terug is op het niveau van voor corona en dat het alsmaar drukker wordt in de kantine. 
 

zondag 18 juni 2023 3 minuten

’Ik vind het super leuk werk. Ik houd van voetbal en om dan te mogen werken in de mooiste kantine van Uden is fantastisch. Maar het is ook zwaar, want we hebben weinig personeel’’, zegt Sylvia Vogels wanneer gevraagd wordt hoe haar eerste twaalf maanden als kantinebeheerder bevallen. ‘’Daardoor help ik zelf vaak mee. Dat vind ik leuk, want het is gezellig, maar met de combinatie thuis, een studio en UDI is het wel even zoeken geweest naar een balans.’’

Dat Vogels het werk ondanks de uitdagingen door een personeelstekort zo leuk vindt om te doen, komt door haar collega’s uit het horecateam.  Dat moest er grotendeels opnieuw komen, nadat er vorig jaar een aantal vaste krachten stopten.’’ Dankzij het topteam waarmee ik werk, lukt het. Alleen was me dat nooit gelukt, we doen het echt samen en zonder hen waren we nergens. Ik hoef ze maar te bellen en ze staan er. Daar ben ik trots op’’, vertelt de Peelse. ‘’Die mensen heb je ook echt nodig. Dat er nu mensen zijn die een uur extra blijven werken op drukke dagen, of komen helpen terwijl ze eigenlijk niet kunnen: dat is super. We zijn er nog niet, want we zijn nog steeds met te weinig, maar zijn in ieder geval goed op weg.’’ 

Wat heb je allemaal bereikt in je eerste jaar?

‘’We hebben al drie pubquizzen gehad, een voetbalquiz, de spaarkas is weer geactiveerd en we hebben twee mooie kienavonden gehad met mooie prijzen. Om ook iets voor de ouderen te kunnen organiseren, was heel leuk. En er was een leuke WK-poule. Al die activiteiten wil ik blijven organiseren in de toekomst. Naast de activiteiten, zie ik ook dat er steeds meer mensen terugkomen naar de kantine en daar ook blijven hangen. Dat is een goed teken en daar doen we het voor.’’

Wat is er moeilijk aan het werk?

‘’Je maakt lange dagen. Thuis werk ik twintig uur, daartussenin zit UDI. Dus de balans hierin vinden is belangrijk.Op vrijdag zorg ik ervoor dat alles klaarstaat voor het weekend, dat is veel sjouwwerk met alle blikjes cola die in de koeling moeten. Op zaterdagochtend begin ik om 10:30 uur, en ben ik er tot 22:00 uur. En dan ben ik er op zondag weer om 08:00 uur, tot ’s avonds 20:00 uur. Ik zei vorig jaar dat ik zichtbaar wil zijn, dat ben ik nu ook. Ook thuis moet er vanalles gebeuren: bestellingen doen, administratie, evenementen voorbereiden en flyers maken. Het komt dus voor dat ik thuis nog dingen doe. Daar staan mensen niet zo bij stil.’’

In het vorige gesprek zei je dat je de horeca heel leuk vond. Is dat nog steeds zo?

‘’Jazeker, de horeca blijft me trekken. Ik ben een regelneef die van organiseren houdt Ik ben opgegroeid met UDI: daar ben ik heel graag. Zeker in de ‘huiskamer’. Wel hoop ik dat ik meer tijd kirjg om alles aan te sturen en organisren. Dit zou namelijk betekenen dat we meer vrijwilligers gaan hebben, die we nodig hebben.’’

Wat mogen we verwachten in de komende twaalf maanden?

‘’We willen gewoon zo verdergaan, maar dan met een groter team. Zodat we de druk kunnen afhouden met nieuwe mensen, en dat ik soms iets kan loslaten. Dat ik ook eens kan zegen: ik ben er niet. Verder willen we vooral activiteiten blijven organiseren, en dat de donderdagavond in de kantine gaat lopen. Als mensen ideeën hebben voor een playbackavond, een dartstoernooi of playstation-toernooi, dan kan dat. Maar dan heb ik wel meer mensen nodig.’’

Heb jij interesse om mee te helpen in het horecateam van UDI?

Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor het oproepteam. Onder de zestien kan je meehelpen in de keuken. Als je boven de zestien bent, kan je ook achter de bar staan. Geïnteresseerden kunnen hiervoor mailen naar horeca@udi19.nl.

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de werking van de website te garanderen. We maken geen gebruik van marketing en/of tracking cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.