Nieuws

Winst voor UDI'19/CSU tegen Juliana'31 in aanloop naar de KNVB-districtsbekerfinale (1-2)

06-05-2024 UDI-1Verslag

UDI’19/CSU heeft in aanloop naar de finale om de KNVB-districtsbeker in Heerlen geen averij opgelopen. De Udenaren wonnen in Malden van Juliana’31 met 1-2 en beleefde daarmee een zakelijk overwinning aldus trainer Niels van Casteren.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Nieuws

UDI’19/CSU begon zonder Jan van de Haterd, Teun Bloem, Joep Offermans en Sem Curvers. Laatst genoemde speler moest wegens een lastige blessure de laatste weken noodgedwongen vanaf de tribune toekijken maar die later in de wedstrijd speelminuten kregen. Dick Smits die wel meereisde naar Malden bleef de hele wedstrijd op de bank. De “Tricolores” zijn nog met vier andere ploegen verwikkeld om plek vier op de ranglijst wat overigens niets oplevert. Voorlopig hebben zij dat door zelf te winnen en het puntenverlies van EVV en sv Venray in hun voordeel beslist. Gelet op de ranglijst bevonden de Udenaren zich enigszins in niemandsland want de prijzen zijn zo goed als zeker verdeeld, maar voor Juliana’31 stond er terdege wel iets op het spel. De ploeg van trainer  Dave de Jong moet minimaal nog een wedstrijd winnen om nacompetitie voor handhaving in de vierde divisie te ontlopen.

Het waren twee beker finalisten die het zondagmiddag op sportpark “De Broeklanden” in Malden tegen elkaar opnamen. Juliana’31 is finalist van het district Oost en UDI’19/CSU zoals bekend van Zuid ll. De ploeg van Niels van Casteren hadden het betere van het spel maar kwamen na twintig minuten door een misverstand in de UDI-verdediging toch op achterstand door een doelpunt van Jop van Lith:1-0. Na de openingstreffer drongen de Udenaren aan en dat leverde enkele mogelijkheden op om op gelijke hoogte te komen maar ook niet meer dan dat. Vlak voor rust is er een verrassend schot van Stijn van den Broek die zijn inzet via een speler van Juliana’31 van richting ziet veranderen en de bal voorbij doelman Kevin de Bruin in het doel ziet verdwijnen: 1-1.

Nieuws

Niet lang na rust was het in de 54e minuut raak. Een aanval over rechts van de Udenaren leek op een doelpunt uit te draaien maar het was doelman Kevin de Bruin die de kopbal in eerste instantie bekwaam redde. In de rebound was het echter Jordy Huybers die de bal voorbij de Juliana’31 goalie wist te werken. Met nog vijftien minuten te gaan is Juul Bongers dicht bij een derde treffer voor de Udenaren als hij een kiezelhard schot in het zijnet ziet verdwijnen. Ook doelpogingen van Joep Engelen, Juul Bongers en Joep Offermans hadden meer verdient maar steeds was het keeper Kevin de Bruin die daar een antwoord op had en de stand bleef na negentig minuten op het scorebord ongewijzigd. Met deze driepunter weten de “Tricolores” twee plaatsen te stijgen op de ranglijst naar plaats vier.

Na afloop wedstrijd sprak trainer Niels van Casteren: “Het is een zakelijke overwinning, waarin we niemand zijn kwijtgeraakt door blessures of een rode kaart. Dinsdag nog een keertje lekker trainen en dan gaan we donderdag naar vv Bekkerveld in Heerlen waar we de finale spelen gesteund door honderden supporters tegen DAW uit Schaijk, die ook deel uitmaken van de gemeente Maashorst waaronder ook Uden behoort”.