Nieuws

Voorbeschouwing: UDI’19 - vv Dongen

06-09-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Competitie
  • UDI'19
    1-0
    Dongen
  • Zondag 8 september 14:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Zondag a.s. volgt er weer een thuiswedstrijd op sportpark “Parkzicht” in Uden. Nu is het het in Midden-Brabant gelegen Dongen waar de plaatselijke trots van het dorp de tegenstander is. Momenteel is vv Dongen, samen met drie andere ploegen, gedeeld rode lantaarn-drager in de Vierde Divisie C; dat is, gelet op hun voetbalkwaliteiten, beneden hun stand.

Door: Fons Boekelder

Het voorbije seizoen streden zowel vv Dongen als UDI’19 mee om de bovenste plaatsen en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd door allebei met 1-0 van elkaar te winnen. In het zicht van de haven strandden zowel vv Dongen als UDI’19. vv Dongen eindigde in het voorbije seizoen op een derde plaats en nam zodoende de periodetitel van vv Goes over. In de nacompetitie moest vv Dongen het opnemen tegen GVV Unitas uit Gorinchem en werd uitgeschakeld na het nemen van een penaltyserie.

vv Dongen

Op de site van vv Dongen staat o.a. te lezen: "vv Dongen heeft een mooie oefencampagne gedraaid waarin goede resultaten zijn behaald. Het vertrouwen uit deze wedstrijden gaan we meenemen naar onze eerste competitiewedstrijd. Het wordt tijd voor het echte werk. vv Dongen wil bovenin meedraaien en daar zullen we met z’n allen hard voor moeten werken om dat te bereiken. Wij, als staf, hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken." Mooie woorden, maar de gasten uit Dongen kenden een dramatische start van de competitie. Op de eerste wedstrijddag ging men in Nuenen tegen de plaatselijke trots met 2-0 onderuit. De wedstrijd die volgde was een thuiswedstrijd tegen het Noord-Limburgse Wittenhorst uit Horst, waar de ploeg van Marcel van der Sloot een oorwassing van jewelste kreeg: het verloor met maar liefst 1-7. Tot overmaat van ramp voor vv Dongen moest centrale verdediger Luuk Hultermans na ruim een uur voetballen met een rode kaart vertrekken en wacht hem een schorsing. Wat er allemaal misging? “Veel”, reageert Marcel van der Sloot. “Spelers haalden het onderste niveau van elkaar naar boven. Je hebt teams die elkaar versterken, maar wij verzwakken elkaar alleen maar.” De vraag is waar het bij vv Dongen momenteel aan schort. Daar zal de technische staf van de club druk naar op zoek zijn, maar dat is geen sinecure.

UDI’19

Woensdag jl. bereikte UDI’19 de tweede voorronde van het kwalificatietoernooi voor de KNVB-beker door Hollandia in Hoorn in de verlenging door een fraaie kopbal van Mick van de Voort met 0-1 te verslaan. In Uden kijken ze nu met heel veel belangstelling uit naar wie de volgende tegenstander zal zijn, hopelijk met een thuiswedstrijd.
UDI’19 behaalde uit de twee eerder gespeelde competitiewedstrijden tegen Orion (0-3) en RKSV Nuenen (7-1) de maximale score van zes punten en een doelsaldo van tien doelpunten voor en één tegen; daarmee zijn de Udenaren uitstekend aan de competitie begonnen. Het lijkt erop dat het voetbalplezier terug is bij UDI’19, en daar hebben de overwinningen zeker aan bijgedragen. Kort samengevat: de drie gespeelde wedstrijden waren totaal verschillend. Tegen Orion domineerden de “Tricolores” grotendeels de wedstrijd waarin ze met drie doelpunten het verschil maakten. De tweede wedstrijd tegen RKSV Nuenen werd een galavoorstelling met zeven fantastische doelpunten van UDI’19. De bekerthriller in Hoorn was een wedstrijd met van beide kanten veel strijd, en waar de Udenaren tegen een sterke tegenstander dit duel ook winnend wisten af te sluiten. De kracht van dit team ligt in het feit dat ze met goed voetbal en veel strijd elke ploeg heel lastig kunnen maken en uitstralen dat er tegen UDI’19 niks te halen valt voor de tegenstanders. Als je zulke wedstrijden kunt spelen, kan je als technische staf alleen maar trots zijn op je spelersgroep. Maar let op, optimisme mag, maar laten we niet te hoog van de toren blazen, want het seizoen is nog lang. Een bekende uitspraak luidt: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer.”
Vooraf zou je zeggen dat de wedstrijd tegen vv Dongen voor de “Tricolores” een eerste echte test dit seizoen zou worden tegen een club die ook titelaspiraties heeft. Normaliter is vv Dongen een lastig te bespelen ploeg, dat heeft het verleden ons geleerd. vv Dongen speelt vanuit een snelle omschakeling en heeft voorin een stel snelle jongens; die proberen ze te bereiken en vanuit daar de één-op-één situatie te zoeken. Eén ding is zeker: vv Dongen zal getergd naar Uden komen om de eerste punten te kunnen noteren en niet nog verder achterop te raken. Fatih Kamaci keek alvast vooruit naar zondag: “In Uden moeten we een goede reactie geven. Er zit niets anders op. We moeten laten zien dat we het wel kunnen. Het wordt zeker geen gemakkelijke pot, maar we moeten een duidelijk signaal afgeven.” Voor UDI’19 is het belangrijkste dat men de goede lijn van de laatste weken kan doortrekken en er een derde overwinning op rij kan worden geboekt.

Blessures

Met de personele bezetting bij UDI’19 gaat het de goede kant op. Jari van Erp, overgekomen van HVCH, maakte zondag jl. na een lange blessuretijd weer speelminuten. Ook zullen op korte termijn de overige geblesseerde speler(s) aansluiten bij de selectie, en dat is fijn, want dan heeft trainer Niels van Casteren weer meer mogelijkheden. Het is belangrijk om iedereen erbij te hebben. Wat gaat het worden? Laten we hopen op een mooie wedstrijd, met veel supporters en op een alles overtuigend UDI-1. Forza Tricolores!
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. R. Tulen en wordt geassisteerd door Mevr. R.S. Vermeer en Mevr. M.H. Verkerk.
Mannen, heel veel succes! Supporters, laat je horen!!!

Radio/TV

FM 105.6 en op de kabel via FM 87.5. Een samenvatting van de thuiswedstrijden en interviews zijn later op zondag vanaf ±21.00 uur te zien op DTV Maashorst.

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
08-09-2024 UDI'19 1 - Dongen 1 1 - 0
07-04-2024 UDI'19 1 - Dongen 1 1 - 0
29-10-2023 Dongen 1 - UDI'19 1 1 - 0
16-04-2023 UDI'19 1 - Dongen 1 1 - 2