Nieuws

Voorbeschouwing: UDI'19 - SV Venray

16-10-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Competitie
  • UDI'19
    -
    SV Venray
  • Zaterdag 19 oktober 19:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

In tegenstelling tot de gebruikelijke zondagmiddag wordt de wedstrijd tussen UDI’19 en sv Venray nu op zaterdagavond gespeeld. Voor UDI’19 zijn de Noord-Limburgers zeker geen onbekende  tegenstander, want beide clubs hebben menig robbertje op het voetbalveld uitgevochten.

Door: Fons Boekelder

Zoals gebruikelijk begin ik mijn voorbeschouwingen meestal met wat de tegenstander in de voorbije transferperiode hebben bezig gehouden, zoals het vastleggen van een nieuwe trainer e.o. het aantrekken van nieuwe of vertrekkende spelers, etc. Dit is alleen van toepassing over de eerste vijftien gespeelde wedstrijden. Ook een kort overzicht van de resultaten die door de tegenstander in het lopende seizoen zijn behaald komen langs. Vandaag sv Venray.

Nieuw bij de club is de in Venray woonachtige trainer Sjoerd van der Coelen overgekomen van RKSV Wittenhorst uit het naburige Horst. Sjoerd volgt de naar het Nijmeegse Orion vertrokken trainer Ferdi Akankan op.

sv Venray heeft zich in de voorbije transferperiode weten te versterken met twee spelers Thomas Verkuijlen en Jur Theunissen allebei afkomstig van OSS’20. Jesse Probst vertrok naar Union Nettetal (D) ook doelman Arjan Ardts vertrok hij maakte de overstap naar UDI’19.

De resultaten van sv Venray zijn nog niet van dien aard dat je daar bij staat te juichen. Van de acht gespeelde wedstrijden werd er twee keer gewonnen, dat was op de openingsdag van het seizoen de uitwedstrijd en tevens de derby tegen RKSV Wittenhorst 2-4,  en zaterdag jl. werd de eerste thuisoverwinning behaald door RKS Nuenen met 5-1 te verslaan. Verders werd er twee keer gelijk gespeeld, thuis tegen Baronie (1-1) en uit tegen MASV (2-2). Verders ging men onderuit thuis tegen Mierlo-Hout (1-4), uit bij RBC (2-0), thuis tegen Groene Ster (0-1) en uit bij Orion (2-1). Door deze resultaten bezetten de Noord-Limburgers een elfde plaats op de ranglijst.

Komende zaterdagavond krijgen de Udenaren de kans indien het zelf wint van sv Venray om de 1e periodetitel te bemachtigen. Men moet dan wel wachten tot zondagmiddag op de uitslag van naaste concurrent Groene Ster die bezoek krijgt van MASV uit Arnhem waar men het best nog lastig tegen kan krijgen. Mocht de ploeg van MASV trainer Dennis van Beukering de punten mee naar Arnhem nemen dan kan er zondagmiddag alsnog een feestje worden gebouwd. Zo niet, dan moet men twee weken wachten tot zondag 3 november a.s. om in Horst tegen RKSV Wittenhorst de 1e periodetitel te veroveren. Dit omdat het volgend weekend KNVB-districtsbekerwedstrijden gepland staan, voor UDI’19 is dat in en tegen sv Deurne.

Wordt het weer zo’n heerlijke voetbalavond als op zaterdagavond 26 augustus 2023 waar de “Tricolores” in Venray op overtuigende wijze met 0-3 zegevierden. De manier waarop UDI’19/CSU toen heeft gespeeld was een genot voor de toeschouwers. Op papier zijn de “Tricolores” ook deze wedstrijd licht favoriet. Enige zorgen zijn toch nog de mand vol met blessures, maar hopelijk zit daar verbetering in aan te komen. Goed, het zei zo en het is niet anders, mijn inziens heeft de brede selectie voldoende kwaliteit om ook sv Venray een nederlaag toe te brengen en dan maar uitkijken naar zondagmiddag hoe de wedstrijd tussen Groene Ster en MASV verloopt.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. S.J.F. Huijs  en wordt geassisteerd door Dhr. B.A. Cornelissen en Dhr. R. Welter.

Laatste officiƫle wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
10-03-2024 UDI'19 1 - SV Venray 1 1 - 1
26-08-2023 SV Venray 1 - UDI'19 1 0 - 3
16-02-2014 SV Venray 1 - UDI'19 1 1 - 3
29-09-2013 UDI'19 1 - SV Venray 1 2 - 1