Nieuws

Voorbeschouwing: UDI’19 - EVV

18-09-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Competitie
  • UDI'19
    5-2
    EVV Echt
  • Zaterdag 21 september 19:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Zaterdag a.s. komt de eerste Limburgse opponent van het seizoen 2024/2025 naar Uden om op “Parkzicht” de strijd aan te gaan met de “Tricolores”. De laatst gespeelde wedstrijd onderling was op zaterdagavond 25 mei jl. wat tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 was die door de Udenaren met 2-0 werd gewonnen. 

Door: Fons Boekelder

EVV

De resultaten van EVV Echt zijn tot nu toe matig te noemen, de Limburgers gingen van start tegen debutant RBC in Roosendaal en sleepten daar één punt uit het vuur door 1-1 gelijk te spelen. Een week later stond de Limburgse derby tussen EVV en Groene Ster op het programma, waarbij men de punten aan de tegenstander moest laten door een 0-1 nederlaag. Tussendoor werd er nog een kwalificatie bekerwedstrijd tegen 2e klasser Zwaluw VFC uit Vught gespeeld, ook deze wedstrijd ging men met 2-4 onderuit. Voor de derde competitiewedstrijd ging men op reis naar het nog puntloze Orion in Nijmegen. Daar werd ook een nederlaag met 2-0 geleden. Een week later kreeg men bezoek van RKSV Nuenen, deze wedstrijd werd ruimschoots met 6-1 gewonnen.

Het wordt de 18e ontmoeting tussen Udi’19 en EVV Echt. Negen keer was EVV de bovenliggende partij. Acht keer zegevierden Udi’19. Afgelopen week liet trainer Dominik Vergoossen in de pers weten dat hij veel meer verwachtte van zijn spelersgroep: Hij wilde meer arbeidsethos(wil om te werken) en meer beleving. Zondag jl. kon hij geen beroep doen op zijn zieke aanvoerder Rick Geenen, keeper Steff Haemers (handblessure) en verdediger Koen Verheij (studie). Hij bracht de volgende spelers binnen de lijnen; Dylan Vranken (K), Appie Dokmeci ( 57e Timo Zandboer), Aron Gielen (A) ( 78e Quinn Devoi), Tim Bakker, Remco Gielen, Boris Gehlen, Rico Zeegers, Ryan Vierhout ( 69e Mahad Abdi), Ahmed Kamal ( 69e Björn Stassen), Chefrino Eind (78e Abdi Huruuse) en Jip Vergoossen. Doelpuntenmakers voor EVV waren, Chefrino Eind 3x, Ryan Vierhout 2x en Max Verkuijl. Uiteindelijk was het Nuenen speler Saad Laazizi die in de 81e minuut nog iets kon terugdoen. Momenteel  nemen de Limburgers op de ranglijst een elfde plaats in met vier punten en een doelsaldo van acht voor en zes tegen.

UDI’19

De ploeg van trainer Niels van Casteren is aan een fantastische serie bezig met vier opeenvolgende overwinningen in competitieverband. Het begon met een 0-3 overwinning in de uitwedstrijd tegen Orion in Nijmegen. Ook de drie andere wedstrijden tegen RKSV Nuenen (7-1), vv Dongen (1-0) en Best Vooruit (1-2) werden gewonnen. Overigens lieten de Udenaren het ná om tegen vv Dongen en Best Vooruit om die wedstrijden in een vroeger stadium te beslissen. De “Tricolores” hebben nu het maximaal aantal punten van 12 en een doelsaldo van 13 doelpunten voor en slechts 2 tegen.

Tussendoor werd er op 4 september jl. ook nog een kwalificatieronde voor de KNVB beker tegen Hollandia in Hoorn gespeeld, deze wedstrijd werd na verlenging met 0-1 gewonnen door een treffer van Mick van de Voort. De “Tricolores” treffen nu in de 2e kwalificatierond in een thuiswedstrijd op woensdagavond 25 september a.s. vv Eemdijk uit de gemeente Bunschoten-Spakenburg uitkomend in de Derde Divisie.

De spelers van UDI’19 steken in een goede vorm en het is vaak genieten van het veldspel. Hopelijk kan deze lijn doorgezet worden tegen EVV Echt! Maar voor de Udenaren is EVV geen eenvoudige tegenstander waar men niet zomaar overheen loopt. Niets gaat vanzelf, er zal gestreden moeten worden tot het bittere einde om een vijfde overwinning op rij over de streep te trekken. Met de kwaliteit die de Udenaren in huis hebben zou ik zeggen dat dat moet lukken. Forza Tricolores!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M. ter Velde en wordt geassisteerd door Dhr. R. de Wit en Dhr. D. Dhoen.

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
21-09-2024 UDI'19 1 - EVV 1 5 - 2
25-05-2024 UDI'19 1 - EVV 1 2 - 0
10-12-2023 EVV 1 - UDI'19 1 2 - 0
12-06-2022 EVV 1 - UDI'19 1 1 - 2