Nieuws

Voorbeschouwing: sv Valkenswaard - UDI'19

09-10-2024 UDI-1 Voorbeschouwing

UDI’19 gaat in Valkenswaard voor de winst
Zondag speelt UDI’19 tegen s.v. Valkenswaard een debutant in de Vierde Divisie C. Jarenlang was v.v. De Valk dé toonaangevende club in Valkenswaard maar zijn nu via de nacompetitie voorbij gestreefd door SV Valkenswaard. 

Door: Fons Boekelder

sv Valkenswaard

Voor de Udenaren is s.v. Valkenswaard een onbekende tegenstander, dit omdat de club meestal op een lager niveau acteerde. Hoofdtrainer van de “Bosuilen” zoals ze in de volksmond genoemd worden is Maurice Hendriks. Na promotie naar de Vierde divisie C heeft de club daar waar nodig de selectie versterkt met twee spelers. 

Nieuwe versterkingen
Het zijn Martin Puskás (25) speelde in de jeugd bij Veszprém (Hongarije), PSV en Cercle Brugge. Hierna probeerde hij het in de Oekraïne en Wit-Rusland, maar mede door corona slaagde hij daar niet in. Vervolgens kwam de Belg, met Hongaarse roots, terug naar België. Vervolgens speelde de aanvallende middenvelder bij KM Torhout (derde nationaal), KSV Oostkamp (tweede nationaal) en RFC Mandel United (tweede nationaal). De tweede Belgische aanwinst van de kersverse vierde divisionist is Senne de Wit (19), het afgelopen seizoen aanvaller van Kadijk SK Overpelt (tweede provinciaal). Hij speelde eerder bij vv Lut Lommel en bij KFC Witgoor. Senne de Wit heeft bij de “Bosuilen” de moeilijke taak om clubicoon Thom van de Donk te vervangen.

1e periode
In de eerste periode heeft de ploeg uit Valkenswaard het moeilijk in de Vierde Divisie C. Je krijgt er kwalitatief betere ploegen en behendige spelers tegen als in de eerste klasse, bovendien gaat het ook een tikkeltje sneller. Dat heeft tijd nodig om aan dat niveau te wennen om resultaat te boeken. Zoomen we wat nader bij sv Valkenswaard in op de resultaten dan valt vooral op dat de “De Bosuilen” op het eigen sportpark “den Dries” nog geen enkel punt wist te behalen. Alle drie de thuiswedstrijden gingen in Valkenswaard verloren. Tegen MASV werd het 1-5, tegen RBC 1-2 en tegen Orion 0-1. In de uitwedstrijden ging het ietsjes beter, in en tegen Mierlo-Hout wisten zij op 8 september jl. met 2-3 te winnen. Zondag jl. leek sv Valkenswaard in en tegen Nuenen lang op weg de tweede overwinning van het seizoen te kunnen noteren. In blessuretijd moest het team van trainer Maurice Hendriks alsnog de gelijkmaker (2-2) toestaan en konden zij een schamel puntje bijschrijven en het totaal op vier punten brengen, hierdoor bezetten zij  momenteel een veertiende plek op de standenlijst.  

UDI’19

Wat gaat het zondag worden op sportpark “den Dries” in Valkenswaard? Kijkend naar de resultaten van beide teams dan lijken de “Tricolores” uit Uden de favoriet. De Udenaren verloren weliswaar in de thuiswedstrijd van zondag jl. nipt tegen AWC met 1-2 en dat betekende de eerste competitienederlaag van het seizoen. Op vreemde bodem zijn zij nog ongeslagen door bij Orion met 0-3 te winnen, bij Best Vooruit met 1-2 en bij Juliana’31 met 0-1. De door blessureleed geteisterde ploeg van trainer Niels van Casteren heeft de laatste weken niet met zijn beoogde elf spelers kunnen aantreden, desondanks rijgen zij de overwinningen aaneen. Een compliment verdient de gehele selectie, ze doen het met z’n allen, spelen met veel energie, wilskracht en met een duidelijke visie. Daarnaast kunnen de “Parkzichters” goed onder druk voetballen en krijgen weinig doelpunten tegen, bovendien zijn zij de meest scorende ploeg in de Vierde Divisie C. UDI’19 is nu een belangrijke titelkandidaat samen met de gedegradeerde ploegen uit de derde divisie zoals AWC, Baronie en Groene Ster. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer gegadigden, zoals MASV, RBC Roosendaal en vv Dongen aan het front, maar de laatst genoemde club heeft voorlopig even pas op de plaats moeten maken. Voorlopig richten de “Tricolores” zich op het behalen van de 1e periodetitel dat recht geeft op het spelen van play-offs voor een plaats in de derde divisie. Wat er later nog voor successen in het vat zullen zitten zien ze later wel in Uden.

Voor de Udenaren is er dan ook alles aan gelegen om de wedstrijd zondagmiddag in Valkenswaard winnend af te sluiten. De Udenaren liggen met nog drie wedstrijden te gaan op schema, weliswaar met slechts één punt voorsprong op concurrent Groene Ster en kunnen zich dan ook geen punt(en)verlies veroorloven om de koppositie te handhaven. Wij hopen zondag op een mooie wedstrijd, met veel supporters uit Uden, en ons aller UDI’19 in grootse vorm. Forza Tricolores!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. L.R.M. Geertsen en wordt geassisteerd door Dhr. A.C.M. Werrelmann  en Dhr. R van Ostaeyen

Laatste officiƫle wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
13-10-2024 SV Valkenswaard 1 - UDI'19 1 0 - 3