Nieuws

Voorbeschouwing: Best Vooruit - UDI’19

11-09-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Competitie
  • Best Vooruit
    1-2
    UDI'19
  • Zondag 15 september 14:30 uur
  • Sportpark de Leemkuilen, Best

Zondag a.s. gaat de reis 30 km zuidelijker Noord-Brabant in waar we alweer de derde Brabantse derby spelen, deze keer is de tegenstander Best Vooruit uit Best. De Rood-zwarte brigade debuteerde het afgelopen seizoen in de Vierde Divisie C en eindigde aan het eind van het seizoen op een knappe negende plaats.

Door: Fons Boekelder

De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten, was op 24 maart jl. in Best, waar na een gezapig potje voetbal de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. In Uden, op een druk bezocht “Parkzicht,” wonnen de “Tricolores” op 14 oktober 2023 overtuigend met 3-1 door doelpunten van Juul Bongers, Jan van de Haterd en Jordy Huybers.

Best Vooruit

Best Vooruit staat dit seizoen, na het vertrek van Miguel van den Dungen naar Unitas’30 in Etten-Leur, onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Theo van Geffen, afkomstig van vv Erp. Ook zijn er, naast een nieuwe trainer, enkele nieuwelingen bijgekomen, zoals de 17-jarige doelman Milan Toirkens, overgekomen van SBC. Vleugelaanvaller Ward van Rooij komt over van dorpsgenoot Wilhelmina Boys. Middenvelder Gerben Sozeyedio keert na een jaar terug op het “oude” nest na een kort verblijf bij zaalvoetbalteam FC Eindhoven. Van vv Geldrop kwam de centrale middenvelder Rensel Bryson over. Ook Hadiz Barglan, rechter vleugelverdediger bij Blauw Geel’38 in Veghel, maakte de overstap naar Best Vooruit. Spelers die de club hebben verlaten zijn: Nordin Errouk (OJC Rosmalen), Jesper Storms (Hapert), Thijs Engels, en Elmo Hertogh, die allebei zijn gestopt.

Best Vooruit kende een moeizame start van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Groene Ster in Heerlerheide kreeg men een onthutsende nederlaag en ging men met 6-0 onderuit. Een week later kwam Orion op bezoek, dat tegen UDI’19 ook geen goede indruk achterliet, en verloor hun thuiswedstrijd tegen de “Tricolores” met 0-3. De ploeg uit Best herstelde zich goed tegen Orion en stuurde de bezoekers met een 4-1 nederlaag terug naar Nijmegen. De derde wedstrijd was een echte derby; Best Vooruit moest op bezoek bij RKSV Nuenen. In het weekend van 20/21 april jl. speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar en kwam RKSV Nuenen als winnaar uit de bus door met 2-1 te zegevieren. Ook nu wist de ploeg uit Nuenen het duel met 3-0 te beslissen en bezorgde Best Vooruit hun tweede nederlaag van het seizoen. Best Vooruit bezet momenteel de dertiende plaats met drie punten en behoort met vier treffers tot de minst scorende ploegen; defensief behoort het met tien tegentreffers tot de meest gepasseerde defensies in de Vierde Divisie C.

UDI’19

Zoals gezegd is zondag de wedstrijd tussen Best Vooruit en UDI’19. De “Tricolores” kenden een uitstekende start van de competitie. De ploeg van trainer Niels van Casteren won afgelopen zondag de “papieren” topper in de thuiswedstrijd tegen vv Dongen met 1-0. Daarvoor wist men de vorige twee wedstrijden tegen Orion (0-3) en RKSV Nuenen (7-1) ook winnend af te sluiten en is nu de ongeslagen koploper in de Vierde Divisie C.

We moeten eigenlijk niet op de zaken vooruitlopen, maar toch doe ik het. Wanneer de “Tricolores” zondag wederom een goede wedstrijd op de mat weten te leggen, dan moeten de “Tricolores” in staat zijn om ook deze klip met succes te omzeilen en de drie punten mee in de bus naar Uden te nemen. Gelet op de achtervolgers, AWC en Groene Ster, die elkaar zondag in Wijchen treffen, en Baronie, die een hele lastige uitwedstrijd voor de kiezen krijgt bij rode lantaarn drager vv Dongen, die zeker voor de eerste winst zullen gaan. Er zijn bij de achtervolgende teams later op de middag die pas op de plaats hebben moeten maken qua positionering op de ranglijst. Bij winst van UDI’19 is er maar één grote winnaar, en dat is het team van Niels van Casteren, dat de koppositie heeft gehandhaafd en zelfs verder in de stand is uitgelopen. Forza Tricolores!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. E.D.E. van Yren en wordt geassisteerd door Dhr. D.G. Kusters en Dhr. M.B. Groeneweg.

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
15-09-2024 Best Vooruit 1 - UDI'19 1 1 - 2
24-03-2024 Best Vooruit 1 - UDI'19 1 1 - 1
14-10-2023 UDI'19 1 - Best Vooruit 1 3 - 1
25-08-2009 UDI'19 1 - Best Vooruit 1 3 - 0