Nieuws

UDI’19/CSU wint seizoen afsluiter tegen EVV (2-0)

26-05-2024 UDI-1Verslag

UDI’19/CSU heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten door met 2-0 te winnen van EVV uit Echt. Voor diverse spelers was dit de laatste wedstrijd voor het vaandelteam van de Udenaren. In het bijzonder voor Dick Smits die 16 jaar deel uitmaakte van de selectie en afscheid nam.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Nieuws

Op “Parkzicht”, met de afscheid nemende aanvoerder Dick Smits in de basis, opende de Udenaren veelbelovend. De “Tricolores” kregen binnen een aantal minuten mogelijkheden en werd het al vroeg in de wedstrijd na drie minuten spelen uit een voorzet van Noud Kraan 1-0 door een eigen doelpunt van verdediger Koen Verheij met een felle Juul Bongers in zijn nek om hem het scoren te beletten wat hem uiteindelijk fataal werd. Na die vroege voorsprong en naarmate de wedstrijd vorderde werd UDI’19/CSU slordiger. Daardoor kregen de Limburgers kleine kansjes maar wisten die niet te verzilveren door goed optreden van de jeugdige doelman Sven van Gerwen. Na ruim een half uur spelen wordt Joep Offermans door Jan van de Haterd de ruimte ingestuurd en alleen op doelman Steff Haemers afstormde en zijn inzet door de doelman gekeerd ziet worden. De minuten die tot aan de rust nog volgden kwamen er voldoende mogelijkheden om de score op te voeren. Zo is er wederom een uitgelezen mogelijkheid voor Joep Offermans als de bal bij de aanvaller belandt. In plaats van direct te schieten neemt hij de bal eerst met rechts aan en probeerde met links doel te treffen wat helaas niet lukte. Ook doelpogingen van Teun Bloem en Noud Kraan gingen maar rakelings naast of verdwenen net over het doel.

UDI’19/CSU kwam na rust goed uit de startblokken en dat resulteerde al snel in mogelijkheden voor Juul Bongers en Joep Offermans wat helaas geen treffers opleverden. Ook EVV kreeg kansen om de gelijkmaker te scoren door inzetten van Rick Geenen en Chefrino Eind maar was het de talentvolle jeugdige doelman Sven van Gerwen die de Limburgers van scoren afhield. Sam van Veldhoven, Jan van de Haterd en Juul Bongers kregen in het vervolg van de wedstrijd voldoende mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar faalden telkens in de afwerking. Toch kwam de tweede treffer van de middag op het scorebord. Een pass vanaf de rechterflank door Noud Kraan bereikte Vince Duits die vanaf net buiten de zestien meter uithaalde en zijn inzet in de verre hoek voorbij doelman Steff Haemers ziet verdwijnen en de 2-0 het laatste wapenfeit van het seizoen betekende.

De Udenaren sluiten het seizoen af met de KNVB-districtsbeker en met een vierde plaats in de competitie met vijftig punten. Dit door vijftien wedstrijden te winnen, speelden vijf keer gelijk en verloren tien duels.