Nieuws

UDI’19/CSU is na bekerwinst en zege op Halsteren nog niet klaar (2-0)

14-05-2024 UDI-1Verslag

Na de historische 2-0 bekerwinst donderdag in Heerlen van de finale tegen DAW Schaijk betekende niet dat dat er een punt achter het seizoen van UDI’19/CSU kon worden gezet. Zondag jl. kwam RKSV Halsteren op bezoek, ook deze wedstrijd werd met dezelfde cijfers van 2-0 gewonnen. Deze twee overwinningen op rij geeft weer energie voor de komende twee wedstrijden tegen Wittenhorst en EVV Echt voor een kans op een periodetitel.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Nieuws

Op een zonovergoten sportpark “Parkzicht” leken alle ingrediënten aanwezig voor een lekkere en enthousiaste pot voetbal. Heerlijk weer, mooi veld en een leuke tegenstander waar nog een appeltje mee te schillen was na het 3-2 verlies in Halsteren. Maar niets was minder waar, trainer Niels van Casteren van UDI’19/CSU kon zondag na de bekerfinale van donderdag om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Stijn van den Broek, Raoul Oomen, Juul Bongers, Dick Smits en Jordy Huybers. Daardoor kregen Jan v.d. Haterd, Joep Offermans, Vince Duits en Sem Curvers een basisplaats toebedeeld. Tot overmaat van ramp moest de net van een blessure herstelde Sem Curvers na 25 minuten spelen met een blessure het veld verlaten, zijn vervanger werd Teun Bloem.

Het team van Niels van Casteren had echter op “Parkzicht” niets te duchten van het tamme Halsteren dat vanaf het begin achter de feiten aanliep en geen moment aanspraak maakten op een positief resultaat. En als er een keer door Halsteren een goede aanval op de mat werd gelegd dan was men in de eindfase veel te slordig of werd een te moeilijke oplossing gekozen. De Udenaren waren feller en gretiger dan de West-Brabanders maar een boeiende pot werd het allerminst. Tot in de 43e minuut, een mooie aanval over links als Jan v.d. Haterd de bal uit diens voorzet in de voeten van Vince Duits ziet belanden en deze beheerst de 1-0 kon binnen werken wat tevens de ruststand betekende.

Na rust werd er bij UDI’19/CSU met meer elan begonnen en was er meer balbezit en dat resulteerde al vroeg in de tweede helft tot een tweede treffer voor de Udenaren. Jan v.d. Haterd was het zelf die vanaf een meter of twintig loeihard uithaalde en de Halsteren doelman Lorenzo Hoekman kansloos liet op diens inzet: 2-0. Wellicht was dit voor Halsteren het sein om uit een ander vaatje te gaan tappen en bracht trainer Erwin de Nijs twee verse krachten binnen de lijnen om iets terug te doen. Pogingen van ex-prof Melvin de Leeuw, Rogier Benschop en Jasper Gunter leverden niets op. Steeds was het UDI-doelman Job Schuurman, de minst gepasseerde doelman van de tweede, derde en vierde divisie die met fantastische reddingen een tegentreffer wist te voorkomen en bleef UDI’19/CSU kinderlijk eenvoudig overeind en bleef de stand ongewijzigd in een terechte 2-0 overwinning voor de “Tricolores”.

De coach uit Herpen heeft honger naar meer succes al schreeuwt hij het niet van de daken maar wil dolgraag met UDI’19/CSU de nacompetitie in, om een gooi te doen voor promotie naar de derde divisie. Dan moeten de resterende twee wedstrijden, uit tegen Wittenhorst die de punten goed kunnen gebruiken om klassebehoud te continueren en thuis tegen EVV Echt die om des keizers baard spelen, sowieso gewonnen moeten worden. Een eerste vereiste is dan wel dat  iedereen fit moet zijn want de laatste loodjes wegen het zwaarst! Om de nacompetitie te halen blijft men toch afhankelijk van de uitslagen op de andere velden en dan ziet men wel waar het schip strandt.

Score verloop

43e min. Vince Duits 1-0

53e min. Jan v.d. Haterd 2-0

Opstelling UDI’19/CSU

Job Schuurman, Noud Kraan, Jari van Ginkel, Mick v.d. Voort, Joep Engelen (85e Swen van Hout), Sem Curvers (25e Teun Bloem), Paul van der Vlist, Sam van Veldhoven (72e Mats Koster), Joep Offermans (85e Mika Hokke), Vince Duits (72e Rai Mulders), Jan v.d. Haterd.

Nieuws