05-08-2024 UDI-1Verslag

Voor beide ploegen was dit op sportpark “De Smelen” in Odiliapeel met vele aanwezige   voetballiefhebbers een mooie testcase om te kijken hoe zowel vv Gemert als UDI’19 ervoor staan zo vlak voor de start van de competitie. vv Gemert start op zaterdag 17 augustus a.s. de competitie met een thuiswedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar. UDI’19 start het seizoen een week later met een uitwedstrijd tegen Orion in Nijmegen.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Trainer Niels van Casteren werkt tijdens trainingen nog volop aan spelpatronen maar zeker ook aan de conditie, dit omdat enkele spelers later aansloten in de voorbereiding. Toch miste hij zaterdag in Odiliapeel nog de nodige spelers wegens vakanties of blessures waar hij geen beroep op kon doen en moesten spelers noodgedwongen op andere posities spelen. Om een typische uitspraak van Johan Cruijff te gebruiken “elk nadeel heeft ook zijn voordeel”, daar maakte trainer Niels van Casteren zaterdag jl. dan ook gebruik van om andere spelers op bepaalde posities aan het werk te zien en te beoordelen. Ook de keepers, TJ Odunze en Arjan Ardts strijden op dit moment voor een plek onder de lat bij het vaandelteam van UDI’19. Beide doelmannen staan er goed op en Niels van Casteren staat dan ook voor een lastige keuze. Het kan zomaar zijn dat de keuze uitgesteld wordt tot de eerste competitiewedstrijd.

Nieuws

De weersvoorspellingen waren de organisatie in eerste instantie goed gezind maar zo’n tien minuten voor aanvangstijd gooide een forse regenbui alsnog roet in het eten, gelukkig was deze maar van korte duur. Om klokslag 17:00 uur klonk het startsein voor de 47e editie van de traditionele wedstrijd om de “peka KROEF TROFEE”, de vele aanwezige voetballiefhebbers gingen er maar eens goed voor zitten. De Udenaren startten in een 1-4-3-3 opstelling en begonnen fel aan het duel en zetten vv Gemert door vroeg druk te zetten al vrij snel schaak mat. vv Gemert had hier geen antwoord op en de UDI-aanhang hoefde niet lang te wachten om te juichen en stonden de Udenaren al vrij snel met 0-2 voor. Een oor wassing leek in het verschiet te liggen voor de ploeg van Reinald Broeren.

De eerste treffer kwam in de vierde minuut na een goede aanval met als eindstation Zoran Hurkmans. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje om de 0-1 binnen te werken. Het werd een spectaculaire openingsfase, amper vier minuten later verdubbelde centrumspits Lowie van Zundert de score door een aanval over links binnen te werken:0-2. Tien minuten later volgt er een aanval over rechts en uit een voorzet van Noud Kraan werd de derde treffer door Jan van de Haterd tegen de touwen gewerkt:0-3. De “Tricolores” kregen na die derde treffer voldoende kansen om de score uit te bereiden maar moesten toch tot vijf minuut voor rust wachten als Samed Öztoprak met een droge schuiver van afstand Gemert-goalie Okonkwo weet te verschalken:0-4.

Deed vv Gemert dan helemaal niets, een enkele keer kwamen de zwart-witten in het strafschopgebied van de Udenaren voor een doelpoging, ware het niet dat doelman Arjan Ardts met een paar uiterst fraaie reddingen de bal buiten zijn doel wist te houden. Vijf minuten voor het rustsignaal was het wel raak voor vv Gemert. Twee defensieve foutjes op de achterlijn werden binnen twee minuten tijd door Ralf Kemper en Ed Craenen afgestraft: 2-4. Na rust was het van twee kanten wisselen geblazen en kregen beide ploegen nog wel kansen, maar tot doelpunten kwam het niet meer en bleef het bij 2-4 in het voordeel van de “Tricolores”. Zodoende mag de “peka KROEF trofee” voor een jaar in de prijzenkast van UDI’19 schitteren.

Begin opstelling UDI’19
Doel: Arjan Ardts, Achterin: Noud Kraan, Stijn van den Broek, Joep Engelen, Rayyan Al-Dalki, Middenveld: Juul Bongers, Samed Öztoprak, Raoul Oomen, Aanval: Zoran Hurkmans, Lowie van Zundert, Jan van de Haterd.