Nieuws

UDI’19 wint laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding van WNC (4-0)

18-08-2024 UDI-1Verslag
  • Vriendschappelijk
  • UDI'19
    4-0
    WNC
  • Zaterdag 17 augustus 17:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

In de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2024/2025 kreeg UDI’19 het op hetzelfde niveau spelende WNC uit Waardenburg op bezoek, dat met 4-0 werd verslagen. Ongeslagen in de oefencampagne is natuurlijk scorebordjournalistiek waar je niet veel mee kunt, maar drie keer winst en één keer gelijkspel is natuurlijk wel lekker voor het zelfvertrouwen. Het belangrijkste is echter dat de spelers weer in hun ritme zijn en dat de trainer de spelers in een wedstrijd weer aan het werk heeft gezien.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

De fraaie eerste treffer kwam van echte goaltjesdief Lowie van Zundert in de 25e minuut. Een fraaie combinatie met nieuwe aanwinst Vinnie Vermeer en Joep Engelen over rechts leverde applaus van het publiek op en maakte het verschil.

Nieuws

Ook de ploeg uit Waardenburg kreeg een aantal doelkansen, met onder andere een inzet die tegen de paal belandde en een uitstekende redding van keeper Arjan Ardts in een één-tegen-één situatie, waar hij als winnaar uitkwam. Een hardwerkend en goed spelend UDI’19 met mooie combinaties kon dit tot aan de rust eenvoudig volhouden.

In de tweede helft verdubbelde UDI’19 de marge, dankzij een terecht toegekende strafschop wegens het onderuit halen van Stijn van den Broek, die door hemzelf werd verzilverd: 2-0. Niet veel later was Samed Öztoprak na een mooie combinatie dicht bij een derde treffer, maar zijn inzet ging helaas voor de UDI’19-fans over. In deze fase van de wedstrijd liet UDI’19 fraai voetbal zien waarvoor men naar “Parkzicht” komt. Het was dan ook genieten om te zien hoe UDI’19 haar wil oplegde aan de tegenstander. Dat resulteerde in een derde treffer voor de Udenaren toen Owen Mbila vanaf rand zestien meter ongenadig hard uithaalde, en de doelman van WNC aan de grond genageld moest toekijken hoe de bal in zijn doel verdween: 3-0.

Zo rond het uur werd er aan beide zijden volop gewisseld, maar UDI’19 bleef de boventoon voeren. Zo’n kwartier voor het einde volgde een combinatie tussen Juul Bongers en Owen Mbila over links, waarna laatstgenoemde zijn tweede treffer simpel in de touwen werkte: 4-0, wat tevens de eindstand is.

Nieuws

En zo is de voorbereiding ten einde met 3x winst en 1x gelijkspel. Met veertien treffers voor en slechts drie doelpunten tegen kan men toch gerust spreken van een aardige en nuttige voorbereiding. Persoonlijk denk ik dat het team na acht weken training en serieuze oefenpotjes, en vandaag een 4-0 overwinning in de pocket, verder is gegroeid. Maar let wel, UDI’19 is er zeker nog niet. Ze zullen zich nog verder moeten verbeteren om een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie, op jacht naar een plek in de Derde Divisie. Het lijkt waarschijnlijk dat zondag in de uitwedstrijd tegen Orion in Nijmegen in grote lijnen hetzelfde team gaat starten dat ook tegen WNC bij de aftrap in het veld verscheen. Dat betekent dat UDI’19 met een meer dan waardevolle bank aan de competitie begint, wat trainer Niels van Casteren de mogelijkheden geeft om ook de geblesseerde spelers voldoende hersteltijd te geven. Veel succes!

Opstelling UDI’19:

Doel: Arjan Ardts; Achterin: Vinnie Vermeer, Jari van Ginkel (66e Mats Koster), Mick van de Voort, Joep Engelen (80e Rayyan Al-Dalki); Middenveld: Samed Öztoprak (66e Raoul Oomen), Stijn van den Broek (66e Simon Cuppen), Juul Bongers; Aanval: Zoran Hurkmans, Lowie van Zundert (66e Joep Offermans), Jan van de Haterd (66e Owen Mbila).

Overzicht gespeelde oefenduels:

Za. 6/7 UDI’19 - Lions Football Voetbal Academy 5-0 (Jan v.d. Haterd 3x, Juul Bongers, Joep Offermans)
Za. 3/8 Peka Kroef Trofee UDI’19-Gemert 4-2 (Zoran Hurkmans, Lowie van Zundert, Jan v.d. Haterd, Same Öztoprak)
Za. 10/8 UNA-UDI’19 1-1 (Jari van Ginkel)
Za. 17/8 UDI’19-WNC 4-0 (Lowie van Zundert, Stijn van den Broek, Owen Mbila 2x)