UDI’19 sneuvelt in bekertoernooi na nipte nederlaag tegen vv Eemdijk (1-2)

1-2
    Eemdijk
  • Woensdag 25 september 20:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Voor UDI’19 zit het bekertoernooi erop. De “Tricolores” hebben de 2e kwalificatieronde niet overleefd en in eigen huis verloren van vv Eemdijk. De bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg waren met 1-2 te sterk en gaan door naar het hoofdtoernooi.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Blessures

Vooraf aan de wedstrijd was het voor trainer Niels van Casteren toch nog even puzzelen geblazen met welke spelers hij zou beginnen. De Udenaren moeten het nog steeds doen zonder de geblesseerde Simon Cuppen, Jari van Erp, Bart Spierings en de onlangs geblesseerd geraakte Mick van de Voort en Owen Mbila. De herstelde Sem Curvers kon vijfenveertig minuten spelen. De van blessures teruggekeerde Noud Kraan, Raoul Oomen en Ryan Al-Dalki namen plaats op de bank.

Nieuws

1e helft

Zo’n 1000 toeschouwers waren woensdagavond aanwezig op sportpark “Parkzicht” bij het bekerduel tussen UDI’19 en vv Eemdijk. Die zagen dat Jan van de Haterd in de eerste minuut al dicht bij de eerste treffer van de avond was, ware het niet dat doelman Jouke Beekhuis met een schitterende reflex een treffer wist te voorkomen. Een mogelijkheid kwam er vier minuten later om de “Tricolores” op voorsprong te brengen als Zoran Hurkmans zijn keiharde inzet door de Eemdijk doelman onschadelijk wordt gemaakt.

Omschakeling

In de omschakeling verraste de gastheren in een tijdbestek van drie minuten de gelegenheids-defensie door uit de counter tweemaal toe te slaan. Eerst was het Sven Deen en drie minuten later Jeffrey van de Dikkenberg die de UDI’19-defensie genadeloos afstrafte: 0-2. Overigens had het tweede doelpunt nooit goedgekeurd mogen worden. Een duidelijk geval van hands is er als een Eemdijk speler met de hand de bal meeneemt op hun eigen speelhelft. Dit werd door scheidsrechter Dhr. Haico Michielsen niet gehonoreerd met een vrije trap voor de “Tricolores” en liet hij de aanval doorgaan van waaruit gescoord werd. Stijn van den Broek deed hier bij de scheidsrechter zijn zegje over van die vermeende handsbal en werd bestraft met een gele kaart. Aanvallend waren de Udenaren zeker niet de mindere dan de counterploeg uit Bunschoten-Spakenburg. Zowel Jan van de Haterd als Lowie van Zundert kregen verschillende kansen om de aansluitingstreffer te maken, door goed keeperswerk van doelman Jouke Beekhuis bleef deze uit. Een duidelijke overtreding op Stijn van den Broek binnen de zestien meter werd ook niet gehonoreerd met een strafschop en wuifde het dit weg. Maar ja, scheidsrechters hebben altijd gelijk, zelfs al hebben ze ongelijk.

2e helft

Het publiek ging er maar eens goed voor staan of zitten want deze wedstrijd leek nog niet gespeeld. Tien minuten in de tweede helft is er een goede mogelijkheid voor Lowie van Zundert als zijn inzet maar rakelings over het doel scheert. Na zeventig minuten is er vanaf de rechterkant een hoekschop, genomen door Stijn van den Broek als Lowie van Zundert de bal recht in de handen van de Eemdijk goalie kopt. Niet veel later leken de gastheren opnieuw via de counter toe te slaan maar zien de inzet van Jordy Hilterman tegen de lat belanden.

Strafschop

In de 78e minuut begaat een verdediger van de gasten een overtreding op Joep Offermans binnen de zestien meter. Een vrije trap op de rand van de zestien meter was de beslissing van de scheidsrechter, wat zeker niet zo was. Op advies van assistent scheidsrechter Dhr. David Kloekke kwam hij op zijn eerder genomen beslissing terug en kende de Udenaren alsnog een strafschop toe. Stijn van den Broek liet dit buitenkansje niet onbenut door feilloos binnen te schieten:1-2. De spanning was weer helemaal terug en de Udenaren zette een slotoffensief in en de gelijkmaker hing in de lucht maar de 2-2 kwam niet meer op het scorebord.

Wij wensen vv Eemdijk veel succes toe in het verdere verloop van het bekertoernooi!

Trainer Niels van Casteren vond na afloop dat er meer in had gezeten voor de “Tricolores”. “Voor rust hadden wij het betere spel en hebben het zelfs gedicteerd”