UDI’19 maatje te groot voor Orion en wint eerste competitieduel (0-3)

0-3
    UDI'19
  • Zondag 25 augustus 14:00 uur
  • Sportpark Mariënbosch, Nijmegen

UDI’19 is de jacht op een plek in de Derde Divisie met een overwinning begonnen. De Udenaren waren in Nijmegen met 0-3 te sterk voor Orion. De overwinning was verdiend en had zelfs nog hoger kunnen uitvallen.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

UDI’19 begon zondag met nieuweling Vinnie Vermeer als rechterverdediger, nadat zijn overschrijving van TEC uit Tiel was goedgekeurd. De 29-jarige, met internationale ervaring bij onder andere FC Eindhoven en Sporting Kansas City, is tweebenig en inzetbaar als verdediger en middenvelder. Zijn techniek en spelinzicht maken hem een waardevolle aanwinst voor UDI’19.

Dominant UDI’19

Trainer Niels van Casteren beleefde de start die hij zich vooraf zo had gewenst. UDI’19 begon sterk in Nijmegen, met een belangrijke rol voor Jan van de Haterd en Zoran Hurkmans. Deze buitenspelers stuurden met enkele fijne passes centrumspits Lowie van Zundert regelmatig de diepte in. De eindpasses waren een paar keer net niet goed genoeg om er voetballend meer uit te halen, wat jammer was. Na een klein kwartier was er geklungel van de Orion-doelman, die een duel met Lowie van Zundert verloor en de bal in zijn doel zag verdwijnen: 0-1. Na bijna een half uur spelen leken de “Tricolores” de voorsprong te vergroten toen er een pass vanaf de linkerkant van Lowie van Zundert volgde, maar Juul Bongers kwam net een teenlengte te kort om de tweede treffer van de middag tegen de touwen te werken. Ook Orion kreeg kansen, maar dan voornamelijk uit vrije trappen of hoekschoppen die gevaarlijk waren, waarbij UDI-goalie TJ Odunze reddend moest optreden. Naast nieuweling Vinnie Vermeer als rechterverdediger stond de UDI-verdediging met Jari van Ginkel, Mick van de Voort en Joep Engelen als een huis. Ook het middenveld met Stijn van den Broek, Samed Öztoprak en Juul Bongers kende weinig problemen en bleef tot aan de rust met een 0-1 voorsprong eenvoudig overeind.

Nieuws

Vijf minuten na rust was het einde wedstrijd voor Vinnie Vermeer toen zijn voet in het kunstgras bleef steken, en hij vervangen moest worden door Owen Mbila. UDI’19 ging op jacht naar een tweede treffer maar bleef tevens waakzaam, opdat Orion uit de counter niet alsnog kon toeslaan. Na bijna een uur spelen kwam de mooiste actie van de middag: een aanval over links via meerdere schijven waarbij de bal met één keer raken bij Zoran Hurkmans belandde, en deze keurig binnenschoot: 0-2. Later, in de bus terug naar Uden, genoot trainer Niels van Casteren nog zichtbaar na en sprak hij van een doelpunt van Champions League-niveau. Twintig minuten voor tijd ging de wedstrijd definitief in het slot toen de goed ingevallen Raoul Oomen de ruimte achter de Orion-verdedigers zag en Lowie van Zundert de diepte instuurde, waarna hij zijn tweede treffer van de middag binnenschoot: 0-3. In de slotfase was er nog een toegekende vrije trap voor Orion die tegen de kruising belandde, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Orion - UDI’19 0-3 (0-1)

13e min. Lowie van Zundert 0-1, 55e min. Zoran Hurkmans 0-2, 68e min. Lowie van Zundert 0-3.