Nieuws

UDI’19 door naar de volgende ronde KNVB beker door winst op Hollandia in Hoorn (0-1)

• Sportpark Juliana, Hoorn nh

UDI’19 moest woensdagavond op bezoek in de Noord-Hollandse stad Hoorn met 75.000 inwoners gelegen in de regio West-Friesland aan het Markermeer. Voor het eerst in de historie van het bekertoernooi speelden beide ploegen tegen elkaar.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

UDI’19 heeft zich woensdagvond geplaatst voor de 2e kwalificatieronde van de KNVB Beker. Het team van trainer Niels van Casteren uitkomend in de Vierde Divisie C versloeg in Hoorn vv Hollandia uitkomend in de Vierde Divisie A na verlenging met 0-1.

Vanaf de eerste minuut was het een echte bekerwedstrijd oftewel een echte bekerthriller. De wedstrijd was niet van een hoogstaand niveau, maar wel een met veel spanning en beleving zoals zo vaak in bekerwedstijden het geval is. Een eerste mogelijkheid komt er voor UDI’19 al in de tweede minuut als Zoran Hurkmans zijn inzet gekeerd ziet worden door doelman van Hollandia Huub Veltman. Tien minuten later volgt een pass van Lowie van Zundert die Zoran Hurkmans bereikt en ziet zijn schot maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Na twintig minuten komt Hollandia beter in de wedstrijd als Mick van de Voort reddend moest optreden door een bal voor de doellijn te keren. Tien minuten later is er weer een mogelijkheid voor Hollandia als er twee spelers van Hollandia volkomen vrij staan voor de goal van TJ Odunze als een van de twee spelers hoog over het doel schiet. Kort daarna probeert het Jan van de Haterd met een actie en een afstandsshot die hoog over het doel verdwijnt. In de 43e minuut kruipt UDI’19 door het oog van de naald als een inzet via onderkant lat terug in veld springt en men de bal alsnog weet uit te verdedigen. Zo gingen beide ploegen rusten bij een brilstand van 0-0.

Tweede helft

Tweede helft paste trainer Niels van Casteren twee wissels toe. Raoul Oomen en Owen Mbila verschijnen binnen de lijnen i.p.v. Stijn van den Broek en de volledig aan banden gelegde Jan van de Haterd door rechterverdediger Mees Manshanden. In het verdere verloop van de wedstrijd golfde het spel op en neer en kwamen er voor beide ploegen wat kansjes maar gescoord werd er niet. Na een uur voetballen past Niels van Casteren wederom een wissel toe, Zoran Hurkmans wordt vervangen door Simon Cuppen. “Koud” in het veld probeert hij het met een afstandsschot die tot hoekschop wordt verwerkt. Ook Juul Bongers wordt in de 80e  min. moegestreden vervangen door Joep Offermans. Voor Hollandia volgen er wat hoekschoppen maar leverden verder geen gevaar op voor de “Tricolores”. Een van de laatste wapenfeiten van UDI’19 was een afstandsschot van Samed Ötzoprak, helaas voor UDI’19 was dat een prooi voor de doelman van Hollandia. Toch zijn de gastheren in blessure tijd nog dicht bij een treffer als in een schermutseling de bal naast het doel verdwijnt en de stand bleef steken op 0-0 en dat betekende verlenging.

Nieuws

Verlenging

De verlenging begon voortvarend voor de “Tricolores” wanneer Samed Ötzoprak ziet dat zijn afstandsshot maar net over de dwarsligger verdwijnt. Ook een combinatie tussen Raoul Oomen en Simon Cuppen leidt niet tot het gewenste resultaat en verdwijnt ook over het doel. Een paar minuten later komt er een lange bal van achteruit bij een aanvaller van Hollandia, deze kan de bal niet goed controleren om TJ Odunze de keeper van UDI’19 te verschalken.

In de tweede verlenging komt Jari van Erp binnen de lijn i.p.v. Owen Mbila. Niet veel later moest hij geblesseerd per brancard het veld verlaten en was Mats Koster zijn vervanger. Ook nu in deze fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer en wie het eerste doelpunt zou maken kon wel eens spekkoper worden, maar het publiek had het al over een penalty serie.

In de 113e min. krijgt UDI’19 een vrije trap toebedeeld na een overtreding op het middenveld. Deze vrije trap werd in tweeën genomen op de helft van Hollandia, Samed Ötzoprak tikte de bal naar een medespeler en ontvangt direct de bal terug en slingert de bal in de doelmond. Met een ferme snoekduik is het Mick van de Voort die de “Tricolores” op voorsprong kopt 0-1 en was het een en al vreugde bij spelers, technische staf en de UDI’19 supporters. Na deze treffer is er niet veel later een aanval van Hollandia over de rechterflank, tot opluchting van het UDI’19 publiek verdwijnt de bal in het zijnet. Het had in de slotfase ook zo maar nog 0-2 kunnen worden als Lowie van Zundert in een één tegen één situatie stuit op doelman Huub Veltman. Hollandia gaf uiteraard niet op en werden de laatste minuten nog even billen knijpen voor de Udenaren. De stand bleef ongewijzigd en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dhr. M. Kieft klonk er luid applaus voor de winnaars en kon het feesten op het veld, de kleedkamer en op de tribune beginnen.

De aanwezige Udenaren konden met een smile op hun gezicht en met een tevreden gevoel aan de lange bus- of autoreis beginnen. Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur ná loting weten we wie de volgende tegenstander zal zijn. Hopelijk is het een thuiswedstrijd of wat dichter bij huis! Wordt vervolgd. Mannen proficiat!!!