Nieuws

UDI-iconen sluiten hun voetbalcarrière af met zege op huidige UDI 1 (0-1)

18-08-2024 SeniorenUDI-1Verslag
  • Afscheidswedstrijd 2x 30 min.
  • UDI'19
    0-1
    UDI'19 Selectie
  • Donderdag 15 augustus 20:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Op donderdagavond 15 augustus namen oud-UDI-spelers Roald van Hout, Lars van Geelkerken en Dick Smits officieel afscheid van hun actieve voetbalcarrière. Voor deze bijzondere gelegenheid kwamen ongeveer honderd supporters naar het sportpark om de drie clubiconen nog één keer in actie te zien. Ze speelden in een team dat voornamelijk bestond uit voormalige UDI-spelers, en namen het op tegen het huidige UDI 1. Het afscheidsduel eindigde met een 1-0 overwinning voor het team van Roald, Lars en Dick, dankzij een doelpunt van Sam Wassenberg.

Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

De wedstrijd werd afgesloten met een luid en welverdiend applaus voor de drie spelers, die jarenlang het gezicht waren van de hoofdmacht van UDI.

Roald van Hout, die zijn roots bij UDI heeft en later profvoetballer werd, kwam in 173 wedstrijden uit voor RKC Waalwijk, Sparta, FC Eindhoven en Fortuna Sittard. Na zijn professionele loopbaan keerde hij terug naar zijn oude liefde UDI, waar hij een belangrijke rol speelde in het eerste elftal.

Lars van Geelkerken, die op zesjarige leeftijd lid werd van UDI’19, doorliep alle jeugdselecties en schopte het tot het eerste elftal. Dick Smits, die eveneens op jonge leeftijd bij UDI aansloot en tot voor kort nog in het eerste speelde, neemt na 300 wedstrijden en veertien jaar dienst afscheid als speler. De 34-jarige Smits blijft echter wel verbonden aan de club in een andere rol.