Vrijwilliger in beeld: Wim Wolters
We vinden dat onze hardwerkende vrijwilligers nog wel wat extra waardering verdienen. Elke week zetten veel vrijwilligers zich in om het voetbal mogelijk te maken, van het onderhouden van het sportpark tot het fluiten van wedstrijden. Daarom hebben we de serie 'Vrijwilliger in beeld' bedacht. UDI’19 kan namelijk niet bestaan zonder al die vrijwilligers die belangeloos zoveel tijd in onze vereniging steken. In deze editie stelt Wim Wolters (scheidsrechter en onderhoudsploeg) zichzelf voor.
Vertel iets over jezelf
Bart van Hurne bedankt dat je voor mij gekozen hebt als “vrijwilliger in beeld”. Mijn naam is Wim Wolters, geboren op 14 augustus 1953 in Uden, getrouwd met Anneliese en we hebben een dochter Rianne,
Voordat ik in 2019 met pensioen ging werkte ik 44 jaar bij woningbouwcorporatie SVU, nu Area, als onderhoudsschilder.
Hoe ben je bij de vereniging terecht gekomen?
Mijn ouders hadden vroeger in de Sint Janstraat een groente- en fruitwinkel en als UDI 1 thuis voetbalde werd bij ons op de winkelraam een poster geplakt waarop stond tegen wie ze de volgende keer moesten spelen. Als dank kreeg je daar een vrijkaartje voor en mocht ik op zondag naar het 1ste elftal gaan kijken.
Eind jaren '60 heb ik enkele jaren bij de A-junioren van UDI gevoetbald. Maar begin '70 ben ik overgestapt naar buurt- en cafe-voetbal bij FC Moleneind en DOB. In 1994 vroeg Theo Daanen, die toen leider was van UDI 1, of ik grensrechter wilde worden bij beker- en oefenwedstrijden van 1ste elftal. Dit heb ik tot 2006 gedaan. In die periode veel meegemaakt: kampioenschappen met rondrit door Uden, 1998 Ajax – UDI met de bus naar de (net nieuwe)Arena.
Wat is jouw taak als vrijwilliger bij UDI’19?
Sinds 2001 ben ik scheidsrechter op zondag bij wedstrijden van senioren- en dameselftallen. En bij thuiswedstrijden van het 1ste elftal of bij andere wedstrijden waarbij dat nodig is, ben ik aanwezig als steward.
Al vanaf de oprichting van de Supportersclub ben ik daarvan lid. En daar waar ik daarvoor iets kan betekenen, ben ik van de partij. De fietstocht en de rommelmarkt zijn leuke evenementen.
Als schilder is er altijd wel wat te doen op ons UDI-complex, zowel binnen- als buitenwerk: deuren, kozijnen, wanden, terras, tribune, speeltuin. In overleg met bestuur c.q. leidinggevende worden de opdrachten afgewerkt, waarbij de hulp van onze vrijwilligers altijd op prijs wordt gesteld.
Wim Wolters als scheidsrechter
Waarom ben je vrijwilliger bij UDI’19 geworden?
Als schilder is er altijd wel wat te doen op ons UDI-complex, zowel binnen- als buitenwerk: deuren, kozijnen, wanden, terras, tribune, speeltuin. In overleg met bestuur c.q. leidinggevende worden de opdrachten afgewerkt, waarbij de hulp van onze vrijwilligers altijd op prijs wordt gesteld.
Wat vind je van de vereniging?
Zoals je kunt lezen is UDI een club waar je, wanneer je eraan begint, niet meer vanaf komt. Je raakt vanzelf besmet met het UDI-virus. Het clubhuis voelt als een huiskamer waar je je thuis voelt. Daar kunnen we na alle thuiswedstrijden met een leuke groep supporters nog gezellig een drankje nuttigen.
Wil je nog iets kwijt aan de leden en mede-vrijwilligers van UDI’19?
Medevrijwilligers dank jullie wel dat ik een van jullie mag zijn, want samenwerking is belangrijk.
Leden,
als vrijwilliger roep ik op om je aan te melden om ook vrijwilliger te worden. Het hoeft niet meteen een grote taak te zijn, kleine hand- en spandiensten zijn ook hulp, en die kunnen we goed gebruiken.
Want Samen zijn we sterker.
Groetjes,
Wim Wolters
Welke vrijwilliger wil jij vragen om zichzelf voor te stellen en waarom?
Ik wil de pen graag doorgeven aan Tonnie Claassen om zich voor te stellen.
Bart als trainer tijdens KNVB Nike Voetbaldagen