Nieuws

Koploper UDI’19 wint bij Best Voorruit (1-2)

16-09-2024 UDI-1Verslag
  • Competitie
  • Best Vooruit
    1-2
    UDI'19
  • Zondag 15 september 14:30 uur
  • Sportpark de Leemkuilen, Best

UDI’19 heeft ook haar vierde competitiewedstrijd op rij winnend afgesloten. Dit door in Best met 1-2 te winnen van Best Vooruit en is de voorsprong op de concurrentie vergroot  naar vier punten met een doelsaldo van dertien treffers voor en slechts twee treffers tegen.  

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Op voorsprong

Een ongewijzigd UDI’19 t.o.v. de basisformatie van de laatste weken kwam ook in Best binnen de lijnen. De bezoekers lieten direct zien er voor te willen gaan en dat er voor de gastheren weinig te halen viel. Met fris voetbal kwamen de eerste aanvallen tot stand, uit een vrije trap in de 15e minuut werd een kopbal van Lowie van Zundert in eerste instantie door doelman Bjarne Bakker nog gekeerd. In de rebound was het Jan van de Haterd die zijn vijfde treffer van het seizoen tegen de touwen werkte. Er kwamen na deze treffer nog veel meer mogelijkheden voor de “Tricolores” maar dit leverde nog niet het gewenste resultaat op. Op slag van rust was het dan wel raak als Jari van Ginkel op avontuur ging en geen strobreed in de weg werd gelegd en de 0-2 binnen kegelde wat tevens de ruststand betekende.

Initiatief kwijt

In de begin fase van de tweede speelhelft bleven de Udenaren nog licht de bovenliggende partij. In het verdere verloop van de wedstrijd zakten de “Tricolores” verder weg en raakte het initiatief kwijt. Er kwamen hierdoor kansen voor Best Vooruit en mochten de gasten niet klagen dat de formatie van trainer Theo van Geffen niet tot scoren kwam en bleef de stand van 0-2 gehandhaafd. Toch kwam de aansluitingstreffer tot stand, een lichte overtreding op Dave de Bresser binnen de zestien meter van Samed Öztoprak werd door scheidsrechter Dhr. Eddy Yren bestraft met een strafschop. Het was aanvoerder en jubilaris Bram Toebes die zijn 250e wedstrijd voor het vaandelteam van Best Vooruit speelde en dit buitenkansje wist te benutten al zat doelman TJ Odunze er dicht bij om deze alsnog te keren:1-2. Door deze treffer bleef Best Vooruit in de wedstrijd en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit, maar de Udenaren bleven met met kunst en vliegwerk overeind. In de dying seconds van de wedstrijd komt er een grote mogelijkheid voor Björn Nuij die geheel vrijstaand binnen het  doelgebied hoog over schiet en bleef de stand ongewijzigd. Met deze 1-2 overwinning en de resultaten van de concurrentie vergroten de “Tricolores” de voorsprong op de ranglijst naar vier punten en treft men zaterdag 21 september EVV uit Echt, aanvang 19:00 uur. 

Zaterdagavond a.s. zijn staf, spelers, partners & supporters rond de klok van 23:00 uur te gast bij Café Het Udenaartje. Special guest Etienne Alvares zal er een muzikaal optreden verzorgen. Ben jij er óók bij, het belooft een doldwaze avond te worden. Forza Tricolores!

Score verloop Best Vooruit - UDI'19 
15e min. Jan van de Haterd 0-1
45e min. Jari van Ginkel 0-2
75e min. Bram Toebes 1-2(Pen.) 


Opstelling UDI’19
TJ Odunze, Vinnie Vermeer, Jari van Ginkel, Mick van de Voort, Joep Engelen, Stijn van den Broek, Samed Öztoprak (90e Mika Hokke), Juul Bongers, Zoran Hurkmans (83e min. Joep Offermans) ,Lowie van Zundert (83e min. Raoul Oomen) Jan van de Haterd (75e min. Owen Mbila).