Zevenklapper voor UDI’19 tegen Nuenen (7-1)

7-1
    RKSV Nuenen
  • Zondag 1 september 14:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

UDI’19 heeft in de Vierde Divisie C opnieuw een overwinning geboekt. Nadat vorige week de uitwedstrijd bij de competitiestart tegen Orion in Nijmegen met 0-3 werd gewonnen, boekten de “Tricolores” zondag jl. thuis hun tweede zege op rij tegen provinciegenoot RKSV Nuenen (7-1).

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

De ploeg van Niels van Casteren walste over de club uit Nuenen heen. Het betekende waarschijnlijk de grootste overwinning sinds jaren in competitieverband. UDI’19 deed dat op zeer overtuigende wijze en won de tweede competitiewedstrijd; op sportpark “Parkzicht” werd RKSV Nuenen op een 7-1 nederlaag getrakteerd, waardoor de ploeg van Niels van Casteren zich na twee wedstrijden, samen met Groene Ster en AWC, gedeeld koploper mag noemen.

Galavoorstelling

Het werd een galavoorstelling met wonderschone acties, combinaties en doelpunten; dat was wat UDI’19 zondagmiddag het UDI-publiek voorschotelde. Het was van UDI’19-zijde een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Kort samengevat, UDI’19 was heer en meester, en Nuenen had tegen deze overmacht helemaal niets in te brengen. Verrassend genoeg won de ploeg uit Nuenen vorige week nog met 2-0 van vv Dongen; UDI’19 was dus vooraf gewaarschuwd. UDI’19 ging door met waar het vorige week in Nijmegen mee was begonnen: hoog druk zetten op de verdediging van RKSV Nuenen. Dit leidde al snel tot de eerste kansen voor de “Tricolores”, maar het leverde nog geen doelpunten op.

In de 22e minuut is het dan wel raak voor de “Tricolores”. Een toegekende vrije trap door de uitstekend leidende scheidsrechter en ex-profvoetballer Geert den Ouden werd genomen door Stijn van den Broek en via spits Lowie van Zundert, die met een perfecte droge knal de bal tegen de touwen werkte: 1-0. Een kleine tien minuten later is er een aanval over de rechterflank; uit een lange pass in de breedte weet Jan van de Haterd zich behendig van zijn tegenstander te ontdoen en zo de stand te verdubbelen naar: 2-0. Drie minuten later is Jan van de Haterd weer trefzeker als over dezelfde kant weer een aanval wordt opgezet en hij uit een voorzet zijn tweede treffer van de middag binnen weet te werken: 3-0.

Deed Nuenen dan niets? Zeker wel, uit het niets kwam de 3-1 tot stand door Nuenen-topscoorder Jorg van der Maat: 3-1. De koek voor de Udenaren was nog niet op; kort voor het rustsignaal sloeg UDI’19 opnieuw toe. Een pass van Lowie van Zundert bereikte Zoran Hurkmans die beheerst voor de 4-1 zorgde, waarna beide ploegen met deze riante voorsprong de kleedkamers konden opzoeken.

Nieuws

Na rust

De tweede helft is amper twee minuten oud als nieuwkomer Vinnie Vermeer Samed Öztoprak op maat bedient, en hij hieruit de 5-1 weet te scoren. Het was alleen UDI’19 dat qua spel de klok sloeg en het was wachten op nog meer treffers. Tien minuten later gaat Jan van de Haterd op avontuur voor zijn derde treffer van de middag, als hij een individuele actie onderneemt en de bal voorbij doelman Jeroen Keeris weet te werken: 6-1. De ruime voorsprong was voor trainer Niels van Casteren aanleiding om te gaan wisselen, ook met het oog op de bekerwedstrijd van komende woensdagavond tegen Hollandia in Hoorn.

Na een uur voetballen kwam nummer zeven op het scorebord toen Juul Bongers met een uithaal de 7-1 maakte. Nuenen was lamgeslagen en bezig met het voorkomen van een achtste treffer of meer. Het leek erop dat dit de hoogste prioriteit had voor de bezoekers, en dat lukte met kunst en vliegwerk; de stand bleef bij 7-1 steken. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap bij trainer, spelers en vooral het UDI-publiek.

Niels van Casteren deelde na afloop een groot compliment uit aan zijn team: “Wij hebben met vlagen echt goed voetbal laten zien met een aantal mooie doelpunten.” Vooruitkijkend naar de bekerwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn, sprak hij: “Dat is zeker geen zwakke tegenstander en we mogen opnieuw onze borst nat maken voor een serieuze tegenstander. We zullen weer opnieuw boven onszelf moeten uitstijgen om daar een goed resultaat te pakken.”

Opstelling UDI’19:
TJ Odunze, Vinnie Vermeer (78e Mats Koster), Jari van Ginkel, Mick van de Voort, Joep Engelen, Stijn van den Broek, Samed Öztoprak (60e Jari van Erp), Juul Bongers, Zoran Hurkmans (46e Raoul Oomen), Lowie van Zundert (60e Joep Offermans), Jan van de Haterd.

Scoreverloop UDI'19-Nuenen 7-1 (4-1):
23e min. Lowie van Zundert 1-0, 27e min. Jan van de Haterd 2-0, 32e min. Zoran Hurkmans 3-0, 36e min. Jorg van der Maat 3-1, 45e min. Jan van de Haterd 4-1, 47e min. Samed Öztoprak 5-1, 57e min. Jan van de Haterd 6-1, 60e min. Juul Bongers 7-1.