Walking Football team UDI’19 wint sportiviteitsprijs

25-09-2024 Senioren

Vrijdagavond jl. nam het Walking Football team van UDI’19 deel aan een avondtoernooi bij DAW in Schaijk. Onder perfecte weersomstandigheden namen hier acht teams aan deel, te weten HVCH, EGS, Vesta, Leones, Margriet, Herpinia en UDI’19. Natuurlijk ontbrak de organiserende vereniging DAW niet. De Udenaren werden ingedeeld in een poule samen met Leones, Margriet en Herpinia.

De eerste wedstrijd werd nipt met 2-1 verloren nadat de tegenstander in de slotseconde de winnende treffer wist te scoren. Tegen Margriet waren de “Tricolores” duidelijk met 3-1 te sterk. Ook Herpinia werd met dezelfde cijfers aan de zegekar gebonden. Door deze resultaten troffen de Udenaren in de kruiswedstrijd de latere winnaar Leones uit Beneden-Leeuwen en werd er kansloos met 5-0 verloren.

Wat restte was een wedstrijd tegen de organiserende vereniging DAW om de vijfde of zesde plaats. Deze wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen en de Udenaren eindigden op een vijfde plaats. Bij de prijsuitreiking later op de avond kwam de grootste verrassing. De “Tricolores” werden uitgeroepen tot de sportiefste ploeg van het toernooi en gingen er met de bokaal vandoor. Topscoorders aan UDI’19-zijde waren: Ben van Lijssel met vier doelpunten, gevolgd door Joan Vogels en Peter de Veer, ieder met twee doelpunten. Bert Sengers en Willy van Geelkerken wisten allebei een keer het net te vinden.

Zaterdag 28 september a.s. speelt het Walking Football team van UDI’19 om de jaarlijkse Tinie van Lanen trofee bij en tegen FC De Rakt, aanvang 17:00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze spannende derby.

Nieuws