Nieuws

Voorbeschouwing KNVB-districtsbeker: SV DEURNE – UDI’19

23-10-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Beker
  • Deurne 1
    1-9
    UDI'19
  • Zondag 27 oktober 14:30 uur
  • Sportpark De Kranenmortel, Deurne

Het is al weer negen jaar geleden dat sv Deurne en UDI’19 elkaar in competitieverband tegen kwamen. Dat was toentertijd in de toenmalige Hoofdklasse. Tegenwoordig komt sv Deurne uit in de 1e Klasse E.

Door: Fons Boekelder

Adel verplicht, ook dit seizoen willen de “Tricolores” weer hoge ogen gooien in het KNVB-districtsbekertoernooi. Na het winnen van de KNVB- districtsbeker 2024 tegen DAW uit Schaijk in Heerlen smaakt dat opnieuw naar meer.

Kind van de club

Trainer/coach van het team uit Deurne is sinds het seizoen 2020-2021 Frank Teeuwen, hij is van jongs af aan lid van sv Deurne waar hij ook voetbalde. Sinds het seizoen 2017-2018 is hij als assistent-trainer betrokken bij de hoofdmacht van sv Deurne. Frank Teeuwen wordt bijgestaan door Wim Verbeek, die vijftien seizoenen in de Deurnese hoofdmacht speelde, waarvan elf jaar als aanvoerder.

Transfer sv Deurne

De selectie van sv Deurne is nagenoeg intact gebleven. In navolging van pa Hans Seijkens (ex-UDI’19), oom Marcel (ex-UDI’19) en oom Marijn Seijkens die allen zeer verdienstelijk hebben gespeeld bij sv Deurne, is de volgende lichting Seijkens aan zet met de komst van zoon/neef Luuk die over komt van 3e klasser Neerkandia uit Neerkant.

sv Deurne en de beker

Met zes punten en negen gescoorde doelpunten en een doelsado van +3 is het sv Deurne gelukt om via de poulefases de knock-out ronde van de KNVB-districtsbeker te bereiken. De eerste poulewedstrijd werd in eigen huis met een overwinning afgesloten. Door doelpunten van Luuk Veeneman en Stefan van der Werf werd Minor met 2-1 verslagen. De tweede wedstrijd op bezoek bij Alfa Sport leek SV Deurne op rozen te zitten, want met een 0-2 voorsprong was sv Deurne virtueel geplaatst voor de volgende ronde door doelpunten van Dennis Groen en Joost Gerrits. Alfa Sport wist echter de achterstand de stand om te buigen in een voorsprong en besliste vlak voor tijd de wedstrijd definitief in Limburgs voordeel: 4-2.De volgende wedstrijd was een uitwedstijd tegen Stiphout Vooruit. Na 90 minuten stond er een 1-5 overwinning op het scorebord in het voordeel voor de ploeg uit Deurne. Aanwinst Luuk Seijkens was vanmiddag met drie doelpunten het goudhaantje. De overige twee doelpunten werden gescoord door Stefan van der Werf en Thijs Matheij. Uiteindelijk waren deze vijf doelpunten voor het team van trainer Frank Teeuwen voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

Eindstand poule:

1.RKSV Minor 3-6, +5
2.SV Deurne 3-6, +3
3.Alfa Sport 3-6, +3
4.Stiphout Vooruit 3-0, -11

Competitie sv Deurne

In competitieverband was de start van sv Deurne in de 1e klasse moeizaam. De eerste wedstrijd thuis  tegen GSV’28 ging met 0-1 verloren. Chevremont was de tweede opponent waar tegen men moest aantreden en dat werd een overduidelijke nederlaag van 0-3. In de thuiswedstijd tegen Boekel Sport werd het eerste punt van het seizoen binnengehaald door 3-3 gelijk te spelen door treffers van Stefan van der Werf 2x en Gert Swinkels. Een week later werd de eerste overwinning geboekt bij EFC in Eersel door een 1-2 overwinning door doelpunten van Rens Joosten en Stefan van der Werf. In de volgende thuiswedstrijd trof men de kersvers promovendus sv Laar. Het voorbije bekerseizoen was de ploeg uit Weert nog de opponent voor de “Tricolores” in de halve finale van het bekertoernooi, deze werd na verlenging door de latere bekerwinnaar met 1-2 gewonnen. De wedstrijd van zondag jl. tussen sv Deurne en sv Laar werd met 3-1 beslist in het voordeel voor de thuisploeg door doelpunten van Gert Swinkels, Dennis Groen en Joris v.d. Heuvel. Het team bezet momenteel na vijf gespeelde wedstrijden een vijfde plaats met zeven punten, slechts één punt minder dan koploper De Valk.   

UDI’19

Doel van iedere club is uiteraard om in het bekervoetbal een ronde verder te komen. Daarom is bekervoetbal misschien wel het leukste voetbal van allemaal, het gaat uiteindelijk maar om één wedstrijd die allesbeslissend is en dat staat vaak garant voor genoeg entertainment én de nodige verrassingen. Wat gaat het zondagmiddag in Deurne worden? Als men beide ploegen met elkaar vergelijkt dan mogen duidelijk zijn dat UDI’19 als lijst aanvoerder in de Vierde Divisie C het aan zijn stand verplicht is om te winnen, maar het is en blijft wel bekervoetbal. Hoe sterk sv Deurne daadwerkelijk is met vijf gespeelde wedstrijden is nog geen echte inschatting van te maken. Of trainer Niels van Casteren zijn sterkste formatie binnen de lijnen kan of zal brengen is twijfelachtig te noemen. Een ding is zeker, men zal er alles aan doen om als winnaar sportpark “De Kranenmortel” te verlaten en men zich kan verheugen op een mooi vervolg in het bekertoernooi. Overigens, de finale van de KNVB-districtsbeker wordt op sportpark “Parkzicht” in Uden gespeeld in het weekend van 31 mei/1 juni 2025. Forza Tricolores!!!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. N.P.P. Cremers en wordt geassisteerd door Dhr. L. Scheijven en Dhr. B. Wilbers.

Mannen heel veel succes !!! Supporters laat je horen !!!

Vaste radioverslaggever Fons Boekelder zal op zondagmiddag de wedstrijden van UDI’19  vanaf 14:00 uur live verslaan via Radio Mfm Brabant. Te beluisteren in de Gemeente  Maashorst via etherfrequentie: FM 106 en in de Gemeente Bernheze via etherfrequentie FM 105.6 Op de kabel via FM 87.5. Een samenvatting van de thuiswedstrijden en interviews zijn later op zondag vanaf ±21.00 uur te zien op DTV Maashorst.

 

Laatste officiƫle wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
27-10-2024 Deurne 1 - UDI'19 1 1 - 9
01-02-2015 Deurne 1 - UDI'19 1 1 - 0
21-09-2014 UDI'19 1 - Deurne 1 3 - 2
26-01-2014 Deurne 1 - UDI'19 1 0 - 0