UDI'19 verspeelt 2-0 voorsprong en speelt gelijk tegen sv Venray (3-3)

3-3
    SV Venray
  • Zaterdag 19 oktober 19:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Teleurgesteld verlieten staf, spelers en UDI’19 supporters zaterdagavond het hoofdveld van sportpark “Parkzicht” in Uden. De “Tricolores” kwamen voor rust op een 2-0 voorsprong. Na rust verdween de voorsprong binnen twee minuten als sneeuw voor de zon en leek de hoop op de 1e periodetitel te zijn vervlogen.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Maar niets was minder waar, zondagmiddag toen de uitslag van de wedstrijd tussen Groene Ster en MASV (0-0) bekend was verscheen er bij de UDI’19 supporters een brede glimlach op hun gezicht. Nu hebben de “Tricolores” weer alles in eigen hand om de 1e periodetitel te veroveren. De laatste wedstijd van de 1e periode moet dan op zondag 3 november a.s. wel gewonnen worden van Wittenhorst in Horst.

Voor de tweede maal op rij wisten de “Tricolores” in een spannend thuisduel tegen sv Venray op sportpark “Parkzicht” de drie punten niet in eigen huis te houden en moest men genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. De Udenaren kenden een droomstart en stonden na 40 seconden al op een 1-0 voorsprong. Een pass vanaf de linkerflank door Lowie van Zundert bereikte Zoran Hurkmans die de 1-0 voorbij doelman Sjors Witt binnen werkte. Een kwartier voor rust verdubbelde Jan van de Haterd de voorsprong. Een pass van Juul Bongers bereikte Jan van de Haterd, deze werd binnen de zestien meter tegen de grond gewerkt en betekende strafschop die door hemzelf werd benut:2-0.

Nieuws

Na rust ging het mis en verloor UDI’19 de concentratie. Lowie van Zundert moest al eerder ingrijpen door een inzet van sv Venray voor de doellijn te keren. De Udenaren waren dus gewaarschuwd en moesten toch in de 57e minuut de aansluitingstreffer via Jesse Peeters incasseren:2-1. Twee minuten later viel zelfs de gelijkmaker, een overtreding op Joep Engelen liet scheidsrechter Sander Huijs doorspelen en via Sjors Boots kwam de 2-2 tot stand. UDI’19 ging op jacht naar een derde treffer, een UDI-aanval opgezet op eigen speelhelft tussen Jan van de Haterd en Lowie van Zundert die bij het geven van de pass zich op eigen speelhelft bevond en alleen kon doorstomen op het vijandelijke doel werd onterecht door grensrechter Bryan Cornelissen wegens buitenspel afgevlagd (zie DTV).

Na iets meer dan een uur spelen leek een inzet van Jan van de Haterd doel te treffen maar via de paal ging de bal achter. Niet veel later is Jan van de Haterd weer bijna trefzeker maar de uitstekende keepende doelman Sjors Witt redde  formidabel. Joep van Geelkerken wist uit de rebound de bal net niet binnen te koppen maar ging rakelings over. Het leed voor de Udenaren was nog niet geleden, en als zo vaak, als je zelf niet scoort doet de tegenpartij dat wel. sv Venray rook bloed, bij een aanval van sv Venray kwam de bal bij spits Niek Versteegen terecht en bracht hij Javier Valerio in stelling die de 2-3 binnen schoot en had de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen de score helemaal omgebogen. Geluk dwing je ook af, in de toegevoegde tijd was Samed Ōztoprak de reddende engel voor het team van Niels van Casteren. Een van richting veranderd schot verdween voorbij doelman Sjors Witt in het doel: 3-3. Door dit doelpunt en het gelijke spel van Groene Ster hebben de Udenaren de periodetitel weer in eigen hand.