Nieuws

UDI’19 Soccer Academy van start

10-10-2024 Jeugd

Afgelopen vrijdag was het dan zover: de officiële start van de heuse UDI'19 Soccer Academy. Iets meer dan 40 spelers uit diverse leeftijdscategorieën meldden zich om 18.00 uur op sportpark Parkzicht voor de eerste training van de UDI'19 Soccer Academy.

Na iedereen welkom te hebben geheten, werden er drie groepen geformeerd en werd er gestart met een warming-up. Na de warming-up volgden er drie oefenvormen. De ene vloog door de dribbeloefeningen heen, terwijl de ander er iets meer moeite mee had. Wat leuk is om te zien, is dat spelers elkaar coachen en aanmoedigen. De training werd afgesloten met een partijvorm.

De spelers lieten tijdens het partijspel zien wat ze allemaal hadden geleerd tijdens de oefenvormen. De ene kapbeweging na de andere, en ook de zijwaartse pasjes vlogen je om de oren. Leuk om te zien dat iedereen het naar zijn zin had.

Aanstaande vrijdag staat er weer een nieuwe training op het programma.
Mocht je spijt hebben en toch nog mee willen doen, er zijn nog vier plekken vrij. Je kunt je deze week nog steeds inschrijven voor de UDI'19 Soccer Academy.

Aanmelden

Het doel van de UDI'19 Soccer Academy is tweeledig:

  1. We geloven als UDI'19 ook in gelijke kansen. We willen alle kinderen goede, inhoudelijke trainingen aanbieden waarin ze worden ontwikkeld in hun technische vaardigheden. Daarnaast proberen we ze breed motorisch door te ontwikkelen.
  2. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen te weinig bewegen. Naast de twee ‘standaard trainingen’ en een wedstrijd, willen we de kinderen ook een extra moment aanbieden om begeleid te bewegen. Ons doel is dan ook om de kinderen achter de PlayStations en tablets vandaan te krijgen en ze meer te laten bewegen.

De extra trainingsmomenten op de vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur zijn onderdeel van een groter plan. Er staan nog mooie plannen op stapel om de UDI'19 Soccer Academy verder vorm te geven.
Houd ons in de gaten op de socials!

P.S.: Wist u dat 50% van de inkomsten van de extra trainingsmomenten van de UDI'19 Soccer Academy direct terugvloeien naar de jeugdopleiding van UDI'19?