UDI’19 kruipt door het oog van de naald en wint van Juliana'31 (0-1)

0-1
    UDI'19
  • Zondag 29 september 14:00 uur
  • Sportpark De Broeklanden, Malden

Zondagmiddag kon UDI’19 haar zesde overwinning in competitieverband bijschrijven, zonder slag of stoot ging dat echter niet. De ploeg uit Malden liet bij een 0-1 stand zeker twee opgelegde scoringskansen onbenut, daardoor kroop UDI’19 door het oog van de naald.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

De Udenaren moeten het nog steeds stellen zonder de geblesseerde defensieve spelers: Bart Spierings en Mick van de Voort en de aanvallend ingestelde spelers Simon Cuppen en Jari van  Erp. Daar kwam zondagmiddag Stijn van den Broek nog bij. Trainer Niels van Casteren kon zondagmiddag om privé redenen ook geen beroep doen op spelbepaler Samed Öztoprak.

Zondagmiddag jl. werden de degens gekruist met het rood-geel van Juliana’31 en dan denk je op voorhand dat kan best een leuke wedstrijd worden. Die verwachtingen werden grotendeels ingewilligd maar dan alleen qua spanning. Aan inzet ontbrak het niet bij UDI’19 en Juliana’31 en zij hielden  elkaar aardig in evenwicht, maar speltechnisch was het geen wedstrijd van een hoogstaand niveau.

Nieuws

UDI’19 kwam goed uit de startblokken en het waren de “Tricolores” die het initiatief namen en meteen een hoekschop verdienden, deze leverde echter niets op. De Udenaren krijgen steeds meer grip op de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Na een klein kwartier is het de keihard werkende spits Lowie van Zundert die net buiten het strafschopgebied wordt neergehaald, maar de toegekende vrije trap leverde niet tot het gewenste resultaat. De ploeg van trainer Dave de Jong had veel overtredingen nodig om de “Tricolores” tot stoppen te dwingen. Zo ook in de twintigste minuut als Stijn van de Broek op onreglementaire wijze grof onderuit wordt geschoffeld wat volgens velen minstens een gele kaart had moeten zijn, scheidsrechter Dhr. Walthuis deed echter niets. De Udenaren hadden de eerste helft wel meer balbezit maar echt uitgespeelde kansen leverden het niet op.

Het verloop van de tweede helft is in eerste instantie een kopie van de eerste speelhelft. Na een uur voetballen is de speler van het seizoen 2023-2024 Jari van Ginkel die met zijn sterk optreden een doelpunt van Juliana’31 wist te voorkomen. Drie minuten later is het aan de andere kant wel raak. Uit een hoekschop vanaf de rechterkant belandt de bal in het strafschopgebied en uit een scrimmage weet Lowie van Zundert zijn zesde treffer van het seizoen voorbij doelman Kevin de Bruin binnen te werken:0-1. Vervolgens was het Juliana’31 die alles of niets gingen spelen en kwamen twee keer oog in oog alleen voor TJ Odunze die vakbekwaam redde en een inzet hoog over ziet gaan. In de blessure tijd van zeven minuten is er nog een overtreding op Vinnie Vermeer op de zestien meter lijn dus penalty, de scheidsrechter beoordeelde dat anders en legde de bal net buiten het strafschop gebied en de toegekende vrije trap leverde verder niets op. Kort samengevat, de Udenaren kropen in de slotfase door het oog van de naald en konden de drie punten en de zesde overwinning koesteren om mee in de bus naar Uden te nemen.