UDI’19 JO9-1 haalt knappe 2e plek bij de PSV regio cup finals

05-09-2024 Jeugd

Groot was de teleurstelling toen UDI’19 JO9-1 in juni, na een verloren finale van de PSV regio cup op ons eigen sportpark Parkzicht, het eindtoernooi op de Herdgang leek mis te lopen. Des te groter was de vreugde toen ze als beste nr. 2 alsnog werden uitgenodigd. Woensdag 4 september was de dag waar de jongens al weken naar uitkeken. Op het trainingscomplex van PSV, de Herdgang, speelden ze tegen de 6 winnaars van de andere regionale toernooien en tegen de JO9 van PSV zelf.

Nieuws

Toen het programma binnenkwam, was het even schrikken. De eerste wedstrijd van het toernooi moesten ze namelijk direct tegen PSV spelen. Onze jongens stonden overduidelijk zenuwachtig aan de aftrap, maar dat bleek helemaal nergens voor nodig, want er werd, onder toeziend oog van vele ouders, opa’s, oma’s, vrienden, familie en scouts, overtuigend met 3-1 gewonnen.

Vervolgens werden DBN’22 uit Den Bosch, SML uit Arnhem en het Belgische Turnhout verslagen. Het eerste puntverlies werd geleden door een gelijkspel tegen DMTT, een voetbalschool uit Kerkrade. Na een overwinning tegen SBC uit Son en Breugel, kon de finale ze bijna niet meer ontgaan. Nog slechts één wedstrijd tegen Unitas ’30 uit Etten-Leur: de finale winnen en dan de grote cup mee naar huis nemen, was het plan. De laatste poulewedstrijd werd echter verloren. De jongens kregen gelukkig meteen kans op revanche. Ze waren alsnog 1e geworden in de poule en Unitas 2e, dus mochten ze ook de finale tegen elkaar spelen. De ongekend spannende wedstrijd eindigde vervolgens in 2-2, waarna penalty’s de doorslag moesten geven. Elk team mocht er 4 nemen. Unitas scoorde er 3 en wij maar 2. Hoe dan ook, een 2e plek tegen alle regionale kampioenen is een prestatie om ongelofelijk trots op te zijn. Gefeliciteerd JO9-1!

Nieuws