UDI’19 geeft overwinning tegen UNA in slotseconde uit handen (1-1)

1-1
    UDI'19
  • Zaterdag 10 augustus 18:00 uur
  • Sportpark Zeelst, Veldhoven

UDI’19 heeft in de oefenwedstrijd op de voorbereiding van het nieuwe seizoen tegen UNA  zichzelf tekortgedaan. Lange tijd was er niets aan de hand voor de ploeg van Niels van Casteren, totdat de gastheren in de slotseconde uit een vrije trap langszij kwamen.:1-1.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Dat de gastheren een niveau hoger speelde was zaterdagavond op sportpark Zeelst in Veldhoven niet zichtbaar. Het team van Niels van Casteren was duidelijk de betere ploeg. Ook in een oefenwedstrijd is een overwinning belangrijk maar net zo belangrijk is een goede wedstrijd met perspectief, met uitzicht op groei! UDI’19 wil graag dominant en aanvallend voetbal spelen en dat de Udenaren zoveel kansen en dominant in een wedstrijd zijn moet de trainer toch wel een lekker gevoel geven.

Bij UDI’19 ontbraken er nog al wat spelers door blessures, daardoor startte het elftal wat onwennig en oogde het team of het nog niet helemaal ingespeeld was. De eerste mogelijkheid om tot scoren te komen was voor de Udenaren, die uit een vrij trap genomen door Stijn van den Broek rechterverdediger Noud Kraan bereikten en deze rakelings de bal over kopt. Ook de hoekschoppen leverde gevaar op maar daaruit werd vooralsnog niet geschoord. Na een kwart wedstrijd is Jari van Ginkel trefzeker als hij uit een corner genomen door Stijn van den Broek de UNA-goalie Petar Stoskovic kansloos liet en hij de bal met zijn hoofd tegen de touwen werkt: 0-1. Die stand veranderde tot de rust niet meer en de voorsprong van de gastheren was dan ook verdiend.

Nieuws

Na rust brachten zowel UNA als UDI’19 veel wijzigingen in het veld. Verdedigend stond het op deze zwoele zomeravond naar behoren en werden er weinig tot geen kansen weggegeven. Toch kreeg  UNA een paar kleine mogelijkheden om tot een treffer te komen, de inzet van Brian Boogers ging maar rakelings over en moest doelman TJ Odunze op een inzet van diezelfde speler reddend optreden. Vijftien minuten voor tijd lijkt Joep Offermans definitief de wedstrijd in het slot te gooien.  Na een mooie actie waarmee hij een UNA-verdediger op het verkeerde been zette en alleen op de UNA-goalie Petar Stoskovic afging en uit een één tegen één situatie  niet wist te scoren, dit mede door een knappe redding van de UNA  keeper.

Gelachen werd er ook, een vaste UDI-supporter, gemakshalve noemen we hem maar even  “Fredje” had vroeg in de morgen een halve marathon gelopen. Hij kreeg alle lachers op zijn hand na grappige opmerkingen van over en weer dat er gesuggereerd werd dat het zeker een Olympisch record  had opgeleverd. Bij deze “Fredje” proficiat!

Terug naar het voetbal, met nog zo’n vijf minuten te gaan was UNA  dicht bij de gelijkmaker maar wist doelman TJ Odunze met een fraaie redding dit te voorkomen en leek de wedstrijd op een overwinning voor de Udenaren uit te draaien. Een overtreding in de allerlaatste slotseconde van de wedstrijd van een UDI speler leverde alsnog uit de toegekende vrij trap een doelpunt op voor de gastheren op en werd de eindstand bepaald op: 1-1.

Begin opstelling UDI’19

Doel: TJ Odunze, Achterin: Noud Kraan, Jari van Ginkel, Joep Engelen, Mats Koster. Middenveld: Juul Bongers, Stijn van den Broek, Simon Cuppen. Aanval: Zoran Hurkmans, Owen Mbila, Jan van de Haterd.

Wisselspelers: Arjan Ardts (K), Raoul Oomen, Joep Offermans, Mick van de Voort, Nick Theunissen - 019, Finn Kuipers -019, Guus de Graaf -019.