Nieuws

UDI’19 boekt eenvoudige 0-3 overwinning in Valkenswaard (0-3)

14-10-2024 UDI-1Verslag

Voorafgaand aan de wedstrijd was het gesprek van de middag het plotseling overlijden van erelid en vriend Mario Boselie. De gehele ploeg wilde Mario in Valkenswaard nog een laatste eerbetuiging geven door te zegevieren. Mario, rust zacht.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Door de waslijst aan blessures kunnen de Udenaren nog steeds niet over een fitte selectie beschikken. Na het met 1-2 verloren duel van verleden week zondag tegen AWC was het voor de Udenaren zaak om goed te herstellen, de boel weer op te lappen en pijntjes weg te werken en de spotlights volledig te richten op het duel tegen sv Valkenswaard. Joep van Geelkerken, die een aantal jaren geleden besloot om lager te gaan voetballen werd terug gevraagd om aan te sluiten bij de 1e selectie. Verleden week moest hij na ruim een half uur noodgedwongen al aan de bak na het uitvallen van Sem Curvers. Vandaag tegen sv Valkenswaard startte hij in de basis en deed dat met verve, het was of hij nooit weg was geweest. Trainer Niels van Casteren sprak na afloop; “Wat Joep laat zien is buitencategorie”.

De wedstrijd in Valkenswaard bracht in de eerste helft weinig spanning. De amusementswaarde was erg laag. Het team uit de regio de Kempen had weinig creativiteit en kwaliteit in het elftal waardoor het voor de gastheren lastig is kansen te creëren tegen een team die over meer voetbalkwaliteiten beschikt. Toch wist de ploeg uit Uden na iets meer dan een half uur een gaatje te vinden in de Valkenswaardse verdediging. Uit een hoekschop wist Jari van Ginkel de 0-1 knap binnen te koppen. Een duidelijke overtreding op Vinnie Vermeer binnen de zestien meter werd door de arbiter van dienst niet bestraft met een pingel zodat men met het kleinst mogelijke verschil konden gaan rusten.

Nieuws

De Udenaren gingen de tweede helft verder waarmee ze de eerste helft gestopt waren. Aanvallen en de “Bosuilen” onder druk zetten. Dat resulteerde in minuut vierenzestig dat Samed Ōztoprak een zuivere dieptepass op Jan van de Haterd afleverde die vervolgens doelman Youri Roulaux omspeelde en zo zijn zesde treffer van het seizoen wist te produceren: 0-2. Lowie van Zundert was niet voor het eerst dit seizoen weer belangrijk voor UDI’19. De centrumspits, die deze zomer overkwam van Kozakken Boys, werkte drie minuten voor tijd zelf zijn achtste treffer van het seizoen tegen de touwen: 0-3.

Kort samengevat:

vv Valkenswaard was zondag niet bij machte om de trotse koploper uit Uden punten af te snoepen. Want ondanks flink wat omzettingen bij de “Tricolores” door blessures behaalde UDI’19 met het oog op de 1e periodetitel een belangrijke overwinning. Met 21 punten uit 8 wedstrijden staat UDI’19 alleen bovenaan. Groene Ster volgt met 20 punten. Mocht men zaterdagavond winnen van sv Venray dan is er nog geen duidelijkheid v.w.b. de 1e periodetitel. Men is dan afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Groene Ster – MASV die zondagmiddag wordt gespeeld. Mocht Groene Ster zegenvieren dan moet het een week later in Horst bij Wittenhorst gebeuren om daar een overwinning over de streep te trekken, dan is de 1e periodetitel in de pocket!