Nieuws

UDI’19 alleen ongeslagen koploper in Vierde Divisie C na winst op vv Dongen (1-0)

• Sportpark Parkzicht, Uden

UDI’19 heeft zondagmiddag in competitieverband haar derde overwinning op rij geboekt en is nu in de Vierde Divisie C alleen ongeslagen koploper.

Het was de derde wedstrijd voor het team van UDI’19 trainer Niels van Casteren in acht dagen tijd. Na verleden week zondag RKSV Nuenen met een 7-1 overwinning verpulverd te hebben en woensdag jl. Hollandia in Hoorn na verlenging met 0-1 uitschakelde voor kwalificatie van de KNVB-beker werd zondag jl. vv Dongen met een 1-0 overwinning geslachtofferd.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Op voorhand was de wedstrijd tussen UDI’19 en vv Dongen een boeiend affiche. vv Dongen wilde na twee nederlagen op rij bij de start van de competitie graag weer eens winnen. Onder prima weersomstandigheden begonnen de Udenaren in een 1-4-3-3-opstelling met dezelfde elf namen die de laatste weken zo succesvol waren aan de wedstrijd. Na een wat aftastende houding van beide ploegen kwam er na tien minuten een eerste mogelijkheid voor UDI’19 toen een inzet van Joep Engelen rakelings voorlangs scheerde. Vijf minuten later volgde een hoekschop voor de Udenaren vanaf de rechterflank die in eerste instantie door vv Dongen werd uitverdedigd, waarna de bal bij Jari van Ginkel terechtkwam die zijn afstandsschot een prooi zag worden voor doelman Nick Frits. Ook uit een volgende hoekschop van Zoran Hurkmans was Mick van de Voort, woensdag nog trefzeker in Hoorn, dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door de Dongen-doelman. Na bijna een half uur spelen was er een mogelijkheid voor de gasten om tot scoren te komen, maar het was doelman TJ Odunze die dit met een uitstekende redding wist te voorkomen. Niet veel later leken de Udenaren op voorsprong te komen door Juul Bongers, maar helaas werd dit doelpunt niet toegekend wegens een vermeende handsbal van de genoemde speler. Op slag van rust werd Juul Bongers op zo’n twintig meter voor de goal van vv Dongen door een speler van de bezoekers getorpedeerd. Scheidsrechter Dhr. Tulen kende de “Tricolores” een vrije trap toe, maar liet na de desbetreffende speler minstens een gele kaart voor te schotelen. De toegekende vrije trap wist doelman Nick Frits met een uiterste krachtinspanning uit de linkerbenedenhoek weg te tikken.

Nieuws

De tweede helft begon zonder Juul Bongers, die de wedstrijd niet meer kon hervatten; voor hem kwam Raoul Oomen op zijn plaats. Drie minuten later kwamen de Udenaren op voorsprong toen een aanval over rechts via Zoran Hurkmans de bal bij Stijn van den Broek bracht en hij vervolgens Jan van de Haterd op maat bediende, die doelman Nick Frits kansloos liet: 1-0. UDI’19 wilde meer en ging op zoek naar een tweede treffer. Een hoekschop vanaf rechts werd niet voldoende uitverdedigd door de verdedigers van vv Dongen, waarna Joep Engelen de vrijstaande Lowie van Zundert bereikte. Van Zundert raakte de bal half, wat niet het gewenste resultaat opleverde.

vv Dongen probeerde de teugels aan te trekken en werd met spelers zoals Fatih Kamaci, Robert Mutzers en invaller Raphael Nartey steeds gevaarlijker. De verdedigers van UDI’19 wisten met kunst- en vliegwerk, en met een uitstekende doelman TJ Odunze op zijn post, een treffer te voorkomen. Niet veel later was alles wat vv Dongen is in rep en roer, toen zij een strafschop claimden nadat doelman TJ Odunze zijn doel moest verlaten om een aanval van de gasten onschadelijk te maken. Hij deed dit perfect door de bal weg te tikken, waarna doelman en aanvaller met elkaar in botsing kwamen. Het tumult dat daarbij ontstond, moest de staf van vv Dongen bekopen met twee gele kaarten. Toch werden de Udenaren nog gevaarlijk toen een mooie aanval over rechts Zoran Hurkmans bereikte en hij de vrijstaande Lowie van Zundert op maat bediende. Deze zag de bal tegen de doelpaal belanden. Met nog zo’n twintig minuten te gaan in het tweede bedrijf bracht trainer Niels van Casteren de nodige wissels in. Ook trainer Marcel v.d. Sloot wisselde om alsnog minimaal één punt uit het vuur te slepen. Het beste leek er voor beide ploegen wel af, en de “Tricolores” werden met een 1-0 overwinning spekkoper. Een fijne en belangrijke overwinning voor UDI’19, en zij zijn nu door de gunstige uitslagen op de andere velden alleen koploper in de Vierde Divisie C.

Na afloop van de wedstrijd sprak Niels van Casteren: “Een overwinning waar niets op af te dingen valt. We speelden de eerste helft erg dominant en hadden met de rust op voorsprong moeten staan. Direct na de thee was het Jan van de Haterd die 1-0 op het scorebord bracht. De krachten vloeiden langzaam weg, maar ik ben enorm trots hoe de spelers zich zichtbaar hebben laten zien.”