Na rust voetbalshow van UDI’19 tegen EVV en doet aan klantenbinding (5-2)

5-2
    EVV Echt
  • Zaterdag 21 september 19:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Zaterdagavond werd de vijfde competitiewedstrijd gespeeld tussen UDI’19 en EVV uit het Limburgse Echt. De “Tricolores” zegevierden met een ruime en dik verdiende 5-2 overwinning en verlieten onder luid applaus het veld. Door deze overwinning blijven de “Tricolores” nu op de helft van het schema voor de 1e periodetitel volop meedoen om deze titel.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Zo’n kleine vijfhonderd toeschouwers zagen zaterdagavond op sportpark “Parkzicht” een heel vermakelijk duel tussen UDI’19 en EVV Echt, een wedstrijd met twee gezichten. De eerste speelhelft was niet altijd sprankelend te noemen, dit kwam door een te laag tempo van de gastheren en konden de gasten het nog enigszins bijbenen. In de tweede helft genoten de UDI’19-supporters met volle teugen en maakten de “Tricolores” er een ware voetbalshow van.

Vanaf de eerste minuut ging UDI’19 nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er na twintig minuten spelen als een uittrap van EVV-keeper Dylan Vranken na goed storen van Lowie van Zundert tegen het lichaam van de aanvalsleider belandt en de bal in het doel verdwijnt: 1-0. Twee minuten later kwam er een grote mogelijkheid voor EVV als Chefrino Eind diep gestuurd wordt en hij UDI’19-goalie TJ Odunze omspeelde en zijn inzet tegen de paal ziet belanden. Een paar minuten later komen de gasten op gelijke hoogte na een snel genomen vrije trap, Boris Ghelen zijn voorzet wordt door Ahmed Kamal Adbuwahid binnengekopt: 1-1. De Udenaren bleven druk zetten op de achterhoede van EVV. Door geklungel in de achterhoede van EVV was het Stijn van den Broek die na een korte pass van Juul Bongers van dichtbij wist te scoren: 2-1. Een minuut later staat de gelijkmaker alweer op het scorebord als doelman TJ Odunze in de fout gaat door Chefrino Eind onreglementair binnen de zestien meter af te stoppen. Scheidsrechter van dienst kende EVV een strafschop toe en verzilverde Chefrino Eind dit buitenkansje zelf door onderkant lat binnen te werken: 2-2. Direct hierna was Juul Bongers dicht bij een volgende treffer maar zag zijn inzet rakelings naast gaan. Twee minuten voor het rustsignaal is er een perfecte combinatie over de rechterflank als Zoran Hurkmans een afgemeten voorzet aflevert die door Lowie van Zundert wordt binnengewerkt: 3-2. Een minuut later is de UDI’19-spits dicht bij zijn derde treffer van de avond, helaas trapte hij half in de grond en bleef de stand ongewijzigd.

Wat trainer Niels van Casteren tegen de spelers in de rust precies heeft gezegd is onbekend. Maar één ding was wel duidelijk: de Limburgers werden helemaal teruggedrongen en de ‘Tricolores’ draaiden op volle toeren. De Limburgers werden helemaal weggespeeld en aanval na aanval volgde, maar gescoord werd er nog niet. Ook uit een voorzet vanaf links schoot Lowie van Zundert geheel vrijstaand de bal hoog over. Een kopbal van Stijn van den Broek die zeker twintig centimeter de doellijn was gepasseerd werd tot ergernis van iedereen niet toegekend. Lowie van Zundert bleef een lastpost voor de EVV-verdedigers toen hij in de 68e minuut zijn schot tegen de paal zag belanden. Zo waren alle UDI’19-voorwaartsen dicht bij een treffer en mochten de gasten hun handen dichtknijpen dat ze nog niet op een grotere achterstand waren gezet. Het slotakkoord was voor de thuisploeg door tweemaal toe te slaan. Na een ingooi op Lowie van Zundert, waarbij een EVV-speler een overtreding begaat op genoemde speler en de scheidsrechter terecht voordeel geeft aan de Udenaren, ging de net ingevallen Joep Offermans alleen op Dylan Vranken af en scoorde zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen: 4-2. Amper een minuut later ligt nummer vijf voorbij Dylan Vranken in de goal als Jari van Ginkel uit een hoekschop de eindstand bepaalde door 5-2 binnen te werken.

De “Tricolores” blijven koploper en zagen achtervolger Groene Ster geen fout maken door met 5-1 van sv Valkenswaard te winnen. De andere achtervolgers AWC en Baronie gingen onderuit tegen respectievelijk Orion met 2-1 en Baronie tegen MASV met 4-1. Door deze uitslagen hebben MASV en RBC zich gemeld als de nieuwe belagers van de Udenaren en zijn AWC en Baronie afgezakt naar de brede middenmoot.

Niels van Casteren sprak na afloop van de wedstrijd: “Ik ben zo trots op ze, we hebben EVV in de tweede helft helemaal weggespeeld. We hebben een demonstratie gegeven. De UDI-supporters genoten volop van ons spel, het was echt geweldig."

UDI’19 richt nu het vizier op woensdagavond a.s. voor het thuisduel van de 2e kwalificatieronde KNVB beker met Derde Divisionist vv Eemdijk uit de gemeente Spakenburg. Aanvang 20:00 uur.