Nieuws

Hollandia en UDI’19 strijden om plaats in KNVB Beker

03-09-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Beker
  • Hollandia
    0-1
    UDI'19
  • Woensdag 4 september 20:00 uur
  • Sportpark Juliana, Hoorn nh

Het lot was woensdagavond 17 juli jl. bij de loting van de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker voor de “Tricolores” niet goed gezind. De Udenaren werden gekoppeld aan een “oude” bekende, HVV Hollandia uit Hoorn, een enkele reis van 155 km.

Door: Fons Boekelder

HOLLANDIA

Deze keer gaat het om kwalificatie voor de KNVB Beker. De ploeg acteert dit seizoen net als UDI’19 in de Vierde Divisie, maar dan in divisie A. Trainer van het team is Lars Keppel, die zijn contract onlangs met twee jaar verlengde. In het voorbije seizoen behaalde HVV Hollandia uit 30 wedstrijden een 7e plaats met 12 overwinningen, 8 gelijke spelen en 10 nederlagen met een totaal van 44 punten en een positief doelsaldo van 51 voor en 43 tegen.

Het nieuwe seizoen begon voor HVV Hollandia met een thuiswedstrijd tegen SJC uit Noordwijk. Deze wedstrijd werd eenvoudig met 4-1 gewonnen door doelpunten in de 6e min. van Jesse Koeman (1-0), 8e min. Luke Abelskamp (2-0), 37e min. Encho Margaritha (3-0) en in de 51e min. Freek Vrenegoor (4-1).
Trainer Lars Keppel sprak na afloop van deze wedstrijd: “Achteraf ben ik behalve over de uitslag vooral content met het spel. En zeker met de lange linkspoot en stilist Luke Abelskamp, die als offensieve middenvelder meerdere afspeelmogelijkheden heeft met flankspelers als Niels Koster, Freek Vrenegoor en Jesse Koeman. Daarbij creëerden we met dribbelkoning Dennis Jansen als aanvallende middenvelder een heel aanvallend middenveld, met alleen Encho Margaritha als defensieve speler."

Een week later reisde HVV Hollandia af naar Utrecht, waar Kampong de volgende tegenstander zou zijn. In de Domstad ging men met 2-1 onderuit voordat de ploeg uit Noord-Holland drie dagen later UDI’19 zal treffen.

UDI’19

Zoals bekend opende het team van UDI’19-trainer Niels van Gasteren in Nijmegen tegen Orion; deze wedstrijd werd overtuigend met 0-3 gewonnen. Vervolgens kwam RKSV Nuenen op bezoek; ook in deze wedstrijd werden de bezoekers aan de zegekar gebonden en werden de gasten met maar liefst een 7-1 nederlaag huiswaarts naar Nuenen gestuurd.

Wat gaat het woensdag a.s. worden? Er valt eigenlijk weinig of alles over te zeggen. Allereerst betreft het een bekerwedstrijd, dus met geheel eigen wetten. Een verrassing ligt vaak op de loer en in een klein hoekje. Verder is het competitieseizoen nog maar net begonnen en zijn het qua voetbal onbekende tegenstanders van elkaar. De vernieuwde ploegen zullen waarschijnlijk nog op zoek zijn naar de beste formatie en proberen het juiste evenwicht binnen het team te vinden. Dat gezegd hebbende, verwachten we een mooie wedstrijd tussen twee ploegen met kwaliteit! Forza Tricolores!

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. M. Kieft en wordt geassisteerd door dhr. N.C.J. Sprenkeling en dhr. C.S. Hoogland.

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
04-09-2024 Hollandia 1 - UDI'19 1 0 - 0