Nieuws

Beker-voorbeschouwing: UDI’19 - vv Eemdijk

23-09-2024 UDI-1 Voorbeschouwing
  • Beker
  • UDI'19
    1-2
    Eemdijk
  • Woensdag 25 september 20:00 uur
  • Sportpark Parkzicht, Uden

Dit keer was de loting UDI’19 beter gezind. Tegenstander is het één divisie hoger spelende vv Eemdijk uit de gemeente Bunschoten, die men zal treffen in een thuiswedstrijd. Voor UDI’19 is vv Eemdijk het laatste obstakel op weg naar het lucratieve hoofdtoernooi van de KNVB-beker.

Door: Fons Boekelder

Voor UDI’19 is vv Eemdijk een volkomen onbekende tegenstander, en dan ga je maar eens Googelen. Voetbalvereniging Eemdijk is opgericht op 21 juni 1979. De club speelt op sportpark De Vinken in de gemeente Bunschoten. Voetbalvereniging Eemdijk is, na SV Spakenburg en VV IJsselmeervogels, de derde voetbalclub uit de gemeente Bunschoten. Het tenue bestaat uit een geheel groen shirt, een witte broek en groene kousen. Het eerste elftal van Eemdijk komt in het seizoen 2024-2025 uit in de Derde Divisie A.

vv Eemdijk / bekerwedstrijd

Hoofdtrainer en nieuw bij de club is Patrick Posthuma, die is vastgelegd tot medio 2026 en afkomstig is van ASV Dronten. vv Eemdijk wist zich te kwalificeren door op dinsdag 3 september FC De Bilt, na een 2-0 achterstand, alsnog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit door doelpunten in de 37e minuut van Peter van den Groep en in de 57e minuut van Sven Deen, dus moest er een verlenging aan te pas komen. Hierin was de ploeg uit de gemeente Bunschoten, door doelpunten van Jeffrey van den Dikkenberg in de 100e minuut en van Rick Blokhuis in de 107e minuut, de meest gelukkige en wisten ze zo alsnog een overwinning over de streep te trekken: 2-4.

vv Eemdijk / competitie

De club begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Sportlust’46 in Woerden. In deze wedstrijd vielen er geen doelpunten en eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was tegen SC Genemuiden. Deze wedstrijd werd met het kleinst mogelijke verschil, 0-1, verloren. Ook de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 in Rijssen leverde geen punten op, men ging met 2-0 onderuit. Na deze wedstrijd kwam het Friese Harkemase Boys uit Harkema op bezoek, deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en wist men het eerste doelpunt van het seizoen te scoren. Een week later ging men naar Twente, waar men HSC’21 uit Haaksbergen zou treffen. Dit duel leverde de eerste overwinning in competitieverband van het seizoen op door met 0-3 te zegevieren, dankzij een doelpunt van Rick Blokhuis in de 10e minuut. Na rust scoorde Jeffrey van den Dikkenberg in de 72e en 73e minuut en bepaalde hij de eindstand op 0-3. De laatste wedstrijd voordat men UDI’19 in Uden zou treffen, was thuis tegen DEM uit Beverwijk. Het resultaat was niet echt bevredigend, door 2-2 gelijk te spelen. Kort samengevat: vv Eemdijk is een 'slow starter'. Uit de zes gespeelde wedstrijden wist men er één te winnen, speelde het drie keer gelijk en verloor het twee wedstrijden. vv Eemdijk bezet momenteel de twaalfde plaats in de standenlijst van de Derde Divisie A. Daarbij opgeteld de matige vertoning in de bekerwedstrijd tegen FC De Bilt, is men zeker niet kansloos om de 1e KNVB-bekerronde te bereiken.

UDI’19

De “Tricolores” wisten, zoals bekend, de tweede kwalificatieronde te bereiken door in Hoorn Hollandia na verlenging met 0-1 te verslaan door een doelpunt in de 113e minuut van Mick van de Voort. Wat het onderlinge treffen tegen deze onbekende tegenstander zal worden, weten we woensdagavond rond de klok van 22:00 uur.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer H.C.A. Michielsen en wordt geassisteerd door de heren L.T. de Koning en A.D. Kloekke.

 

Entree UDI'19 - vv Eemdijk

De entreekaarten voor deze wedstrijd zijn te verkrijgen bij de kassa. Betaling is mogelijk zowel contant als met pin.

Volwassenen 5 euro
65+ en invalide 3 euro
Jeugd (onder 12 jaar) 3 euro

UDI-leden en sponsors hebben vrij toegang op vertoon van UDI-pas.

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
25-09-2024 UDI'19 1 - Eemdijk 1 1 - 2