AWC maakt einde aan zegereeks UDI’19 (1-2)

-
    UDI'19
  • Zondag 9 maart 14:00 uur
  • Sportpark De Wijchert, Wijchen

UDI’19 is er zondagmiddag niet in geslaagd om de competitiewedstrijd tegen AWC om te zetten in een overwinning. Door een 1-2 nederlaag tegen de ploeg uit Wijchen kwam er na zes opeenvolgende overwinningen een einde aan de zegereeks van de koploper van de Vierde Divisie C.

Door: Fons Boekelder Foto’s: Jeroen van Engelen

Nieuws

Het was de Udenaren in zes wedstrijden gelukt alles te winnen en maar liefst 19 keer te scoren. UDI’19 was dit seizoen in de Vierde Divisie C dominant en ongenaakbaar maar AWC maakten daar gisterenmiddag een einde aan. UDI’19 blijft door deze nederlaag nog wel koploper in de Vierde Divisie C. De voorsprong op een andere titelkandidaat Groene Ster is nu geslonken tot slechts één punt. Voor de 1e periodetitel zijn nog drie wedstrijden te gaan De Udenaren gaan zondag a.s. op bezoek bij sv Valkenswaard om vervolgens thuis op zaterdagavond 19 oktober aan te treden tegen sv Venray. Een week later volgt op zondag 27 oktober a.s. volgt de uitwedstrijd tegen Wittenhorst in Horst.

Op een goed gevuld sportpark “Parkzicht” moest UDI’19 het nog steeds doen zonder Bart Spierings, Jari van Erp, Mick van de Voort, Simon Cuppen en Stijn van den Broek. Verders namen de niet geheel fitte spelers Owen Mbila en Noud Kraan plaats op de reserve bank. Noodgedwongen nam Niels van Casteren de afgelopen week een besluit om de zes jaar geleden gestopte Joep van Geelkerken voorlopig aan zijn selectie toe te voegen.

Nieuws

1e helft

De voetballiefhebber kregen op sportpark “Parkzicht” in de Vierde Divisie C een spannende wedstrijd voorgeschoteld tussen UDI’19 en AWC uit Wijchen. Beide ploegen kwamen de eerste speelhelft niet tot grote kansen. Toch waren het de gasten die na drieëntwintig minuten spelen op voorsprong kwamen. Een mooie actie van Safa Kizir aan de linkerflank was de inleiding tot de 0-1 die door de geheel vrijstaande  Bas Brussaard werd binnen getikt en moesten de Udenaren al vroeg in de achtervolging:0-1. Niet veel later maakten de 34 jarige Joep van Geelkerken zijn rentree nadat verdediger Sem Curvers geblesseerd het veld moest verlaten. UDI’19 bleef aandringen om de gelijkmaker voor rust nog te scoren maar die kwam er niet.

2e helft

Na rust kwamen er twee ongewijzigde teams binnen de lijnen. Het spel ging aardig over en weer en hadden voor geen van beide ploegen nog geen echte kansen voorgedaan. Het was Wiebe Veltmaat die vijf minuten na rust van achteruit een pass verstuurde naar de linkerflank die Bas Brussaard bereikten en die vervolgens een voorzet gaf aan uitblinker Vinay Saltani die doelman TJ Odunze op zijn inzet kansloos liet: 0-2. Nu moesten de Udenaren echt in de achtervolging maar UDI’19 kon de wedstrijd niet meer naar haar hand zetten. Trainer Niels van Casteren paste twee wissels toe, buitenspelers Jan van de Haterd en Zoran Hurkmans werden vervangen door Joep Offermans en Mikka Hokke. Er brak nog wel een fase aan, waarin UDI’19 meer balbezit had maar kwamen de “Tricolores” niet echt tot uitgespeelde kansen. Tot vijf minuten voor tijd de spanning weer helemaal terug keerden als aan de Udenaren een strafschop werd toegekend na een overtreding op Joep Engelen. Lowie van Zundert wist met dit geboden buitenkansje wel raad en prikte zijn zevende treffer van het seizoen binnen:1-2. UDI’19 rook nog even aan de aansluitingstreffer door alles op de aanval te gooien maar de ploeg van Freek Thoone hield het hoofd koel onder de Udense druk en bleef een tweede treffer voor UDI’19 uit.