Sterk spelend UDI'19/CSU komt niet verder dan gelijkspel

23-08-2020 AlgemeenUDI-1Verslag

Voor de “tricolores” was dit de eerste echte graadmeter in aanloop naar de competitie. UDI’19/CSU speelde zaterdagmiddag een verdienstelijke pot voetbal en speelde met 1-1 gelijk tegen Derde Divisionist vv Dongen. In de eerste helft kwamen de Udenaren op achterstand via Shenty Saez, maar Jeroen Schoonhoven trok na rust de stand gelijk: 1-1.

Door: Fons Boekelder

Strafschop

UDI’19/CSU begon sterk aan de wedstrijd en maakte het de gastheren lastig. Twee hoekschoppen binnen vijf minuten leiden niet tot het gewenste resultaat. De Udenaren zetten vv Dongen goed onder druk en werden de “tricolores” steeds gevaarlijker. De eerste mogelijkheid voor vv Dongen leverde voor de gastheren meteen tot resultaat. Tufan Koca liet zich aftroeven door Shenty Saez die Ralph Vos kansloos liet op diens inzet: 1-0. Na deze treffer kregen de gastheren meer vat op het UDI-spel en creëerden een licht veldoverwicht maar dat was van korte duur. UDI’19/CSU was nadien gelijkwaardig of zelfs gevaarlijker en trokken het initiatief steeds meer naar zich toe. Na ruim een kwartier lijken de Udenaren op gelijke hoogte te komen, waren het niet dat Raoul Oomen op onreglementaire wijze binnen het strafschop gebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter van dienst weigerde echter de bal op de stip te leggen en Raoul Oomen moest met een knieblessure het veld verlaten. Roald van Hout en Jeroen van Schoonhoven kregen nog de mogelijkheid op de gelijkmaker maar hun inzetten gingen over en naast. Ook vv Dongen probeerde de voorsprong te vergroten maar hun (afstand)schoten kenden ook geen succes.

Overwicht

Meteen na rust verschijnt Roald van Hout één op één voor de Dongen doelman maar hij strandt op de keeper en nam UDI’19/CSU het initiatief volledig over. De ploeg probeerde met combinatievoetbal tot kansen te komen maar kwamen niet verder dan pogingen van afstand. Na bijna een uur spelen is er een grote mogelijkheid voor Teun Bloem, maar hij laat na deze kans te verzilveren en ziet zijn inzet naast gaan. Twee minuten later wordt Jeroen van Schoonhoven op rand zestien meter van achteren aangetikt; deze keer wijst de scheidsrechter wel direct naar de penaltystip. Het is Jeroen van Schoonhoven zelf die dit buitenkansje niet aan zich voorbij laat gaan. Echter, de bal werd te zacht en te slap ingeschoten en de Dongen doelman wist eenvoudig redding te brengen. Dat Jeroen van Schoonhoven een echte spits is liet hij een kwartier voor tijd zien als hij uit het niets de gelijkmaker tegen de touwen werkt. 1-1. De Udenaren gingen na deze treffer op jacht naar een voorsprong en hadden grote delen van de wedstrijd balbezit. In de slotfase kwam er nog een mogelijkheid voor Gijs Toonen op de 1-2 maar zijn inzet gaat over. Het spel van de “tricolores” geeft hoop voor de toekomst en waren vriend en vijand het erover eens dat er maar een ploeg recht had op de overwinning en dat was UDI’19/CSU.