UDI'19 hoopt op herhaling van thuiswedstrijd tegen Nuenen

15-01-2019 AlgemeenUDI-1 Voorbeschouwing

Met nieuwe flair wordt de eerste volledige speelronde in de Hoofdklasse B na de winterstop in het nieuwe jaar zondag weer in gang gezet.  UDI’19/CSU doet dat met een uitwedstrijd tegen RKSV Nuenen.

Door: Fons Boekelder

Na een lange rustperiode gaat het spelletje voor de tweede helft van de competitie weer beginnen. De Udenaren hebben wel een erg lange winterstop gekend. De “Tricolores” speelden hun laatste wedstrijd op zondag 2 december jl. uit tegen Alphense Boys: 1-1. De thuiswedstrijd tegen SVA Papendorp werd geannuleerd en ook de thuiswedstrijd tegen Groene Ster kon geen doorgang vinden door slechte weersomstandigheden.

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft is de selectie op vrijdag 4 januari voor een korte trainingsstage afgereisd naar Oosterhout. De trainingen werden gehouden bij JEKA uit Bavel. Op de laatste dag, zondag 6 januari werd er ter afsluiting een oefenwedstrijd gespeeld tegen JEKA en werd eenvoudig met 0-5 gewonnen. Doelpuntenmakers: Luuk Meulink 2x, Roald van Hout, Lars van Geelkerken en Tim Hoefs.

Vier dagen later trad het team aan tegen OJC Rosmalen, rode lantaarndrager in de Derde Divisie en mocht men laten zien wat de spelers hadden opgestoken van de korte trainingsstage. De Udenaren hadden waarschijnlijk tegen JEKA al hun kruit verschoten en gingen in Rosmalen kansloos met 4-0 onderuit.

UDI’19 sloot zondag jl. de voorbereiding op de tweede seizoenshelft na een ruststand van 2-0 met een 2-1 thuiszege op 1e klasser sv Venray af. Doelpuntenmakers UDI’19: Roald van Hout en Marc Koot en voor Venray scoorde Jesse Rommen. Hoewel niet alle spelers inzetbaar waren tijdens de oefenwedstrijden kan trainer Stefan Hoogsteder toch redelijk tevreden terugkijken op de voorbereiding naar de tweede seizoenshelft!  

Zondag staat er voor de Udenaren direct een finale op het programma en wel tegen RKSV Nuenen. Een duel voor de Udenaren om op korte termijn een positie in het linkerrijtje te bemachtigen. De ploeg van Nuenen trainer Jan Poortvliet bezet momenteel plek vijf op de standenlijst met 25 punten. De laatste wedstrijd voor de winterstop was Nuenen tegen VC Vlissingen met 0-6 te sterk.

UDI’19 moet het met negen punten minder doen en bezet een tiende plaats. Daarbij aangetekend dat het team van UDI’19 trainer Sefan Hoogsteder een wedstrijd minder gespeeld heeft. Uit de laatste drie gespeelde competitiewedstrijden zat het de Udenaren ook niet echt mee; er werden daaruit slechts twee punten behaald, met wat meer geluk hadden dat er zeker zes moeten zijn. Binnen UDI’19 hoopt men op een herhaling van de thuiswedstrijd tegen Nuenen die met 2-0 verdiend beslist werd in het voordeel van de “Tricolores”. Mannen succes zondag!

Accommodatie: De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres: RKSV Nuenen, Sportpark Oude Landen, Pastoormast 14, Nuenen. Aanvang 14.30 uur.