Nieuws

Half dozijn treffers UDI bij EHC (1-6)

11-03-2018 AlgemeenUDI-1Verslag

De eerste helft begon met een licht voordeel voor de thuisploeg die via een penalty op voorsprong kwam. Na een half uur kwam UDI beter in de wedstrijd met de gelijkmaker door Gakpo. Na de pauze werd het duel binnen tien minuten beslist toen de Udenaren de thuisploeg overrompelde en snel op 1-4 kwamen. Uiteindelijk werd het een royale en verdiende 1-6 overwinning.

Nieuws

Bij de Udenaren ontbraken vandaag Hofmeijer en Koot die beiden afgelopen dinsdag tegen sv TOP een spierblessure opliepen. Verheugend was wel de terugkeer van doelman van Boxtel na maanden blessureleed en ook de rentree van middenvelder Lars van Geelkerken die bijna een heel jaar uit de running is geweest met een blessure. Middenvelder Wolf ontbrak bij de aftrap vanwege verplichtingen bij zijn werkgever PSV maar hij zou in de loop van de eerste helft alsnog arriveren in Hoensbroek. De publieke belangstelling viel erg tegen vandaag want naar schatting waren er slechts zo'n 75 toeschouwers op dit duel in de Hoofdklasse B afgekomen. Het begin van de wedstrijd was voor EHC dat hoewel men middenvelder Gulpen moest missen toch enkele keren dreigend wist te worden. De Udenaren wonnen weinig duels en konden elkaar ook niet goed vinden.

Na een kwartier spelen kreeg EHC een penalty toen van Dongen binnen de zestien meter zijn tegenstander vast hield volgens de lezing van de scheidsrechter. De pingel werd onberispelijk ingeschoten door Michele Zotti. Na deze tegenslag komt UDI langzaam maar zeker beter in het spel en wanneer Gakpo en Wassenberg na een half uur spelen een een-twee opzetten die door Gakpo wordt afgerond met een mooie schuiver in de linkerbenedenhoek is de stand weer gelijk. EHC wordt steeds meer terug gedrukt en gaat ook meer overtredingen maken. Kort voor de rust mag Lars van Geelkerken vanaf een meter of 25 aanleggen maar zijn geplaatste schot wordt door doelman van Eijk ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Na de pauze komt Wolf voor van Dongen, schuift Gakpo naar de linksbuiten positie en komt Lars van Geelkerken centraal op het midddenveld te spelen. Direct vanaf de aftrap zet UDI fel druk en binnen een minuut resulteert dat al in een treffer. Na balverovering op het middenveld wordt van Hout op rechts diep gestuurd die vervolgens teruglegt op Wassenberg die met een fraai schot in de linkerbovenhoek doelman van Eijk kansloos laat. Nauwelijks twee minuten later is de combinatie andersom. Nu is het Wassenberg die met een bekeken steekbal van Hout vrijspeelt die vervolgens met een lage schuiver de 1-3 op het bord brengt. Terwijl EHC helemaal van slag is zet UDI vol aan met een hoofdrol voor Lars van Geelkerken die vrijwel elke bal afjaagt en keer op keer UDI in balbezit brengt. Wanneer dan van Hout binnen de zestien door de doelman wordt gevloerd is het Pennings die de wedstrijd definitief beslist vanaf de elfmeterstip. Binnen 9 minuten na rust staat er een 1-4 stand op het scorebord.

Nieuws

EHC gaat dan wisselen om de wedstrijd nog enigszins te keren maar het Udense middenveld is in deze fase veel te sterk voor de Hoensbroekers. UDI blijft fanatiek aanvallen en creëert kansen door snelle aanvallen via de flanken. Er nog geen kwartier na rust gespeeld wanneer linkerverdediger Kerkhof een strakke pass langs de lijn geeft op Gakpo die een harde lage voorzet geeft welke door een EHC-verdediger lijkt te worden weg gewerkt maar Lars van Geelkerken ziet de wegspringende bal en knalt die zonder aarzelen hard binnen. Kort erna mag de Udenaar naar de kant en ook Gakpo wordt gewisseld waarvoor Meulink en v.d. Heuvel mogen invallen. De wedstrijd is dan gespeeld en de echte scherpte bij de Udense ploeg wordt dan logischerwijs ook minder. Toch zorgt van Hout met zijn tweede treffer van de middag nog voor de zesde treffer en de 1-6 eindstand. Een uitstekend resultaat voor de Udense ploeg en een belangrijke driepunter waarmee ze aansluiting houden met de grote middenmoot. Volgende week zondag komt Meerssen op bezoek in Uden en met eenzelfde instelling als waarmee de tweede helft werd gespeeld moeten dan ook de drie punten weer mogelijk zijn.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, L. van Geelkerken (67. Meulink), J. van Geelkerken, Gakpo (73. v.d. Heuvel), van Dongen (46. Wolf), Wassenberg en van Hout.