Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Oefenstof voor trainers

Wie z'n oor te luisteren legt bij de trainers van de recreatieve teams krijgt nogal eens te horen dat het niet mee valt om variatie aan te brengen in de trainingen. Er is veel geschreven en gepubliceerd over voetbaltrainingen, maar het meeste daarvan is te ingewikkeld om aan de spelers uit te leggen. Graag wil UDI’19 voorzien in de behoefte van veel trainers en leiders om op die manier het opleidingsniveau binnen onze vereniging verder omhoog te stuwen. Om die reden bespreken we wat websites waar eenvoudige oefenstof te vinden is.

Op de site van voetbalvereniging Hertha uit Vinkeveen is een complete trainershandleiding samengesteld door de KNVB te vinden met een jaarplanning voor E- en F-pupillen en de daarbij behorende oefeningen. Daarnaast vindt u op deze site nog een flink aantal goed beschreven oefeningen op het gebied van passen en trappen, partijspelen, combinatievormen, basistechnieken en positie- en partijspelen. Kijk eens op: www.hertha.nl/trainershandleiding.php

Op de site www.voetbaltoppers.net/oefenstof.php zijn veel leuke oefenvormen te vinden. De oefenstof van de enthousiaste trainers René Verheul en Niels Cannegieter zit vol met speelse elementen zodat de trainingen niet alleen nuttig zijn maar ook bijzonder veel plezier kunnen opleveren. De oefenstof is verdeeld in de volgende onderwerpen: afwerkvormen, partijvormen, mikvormen en pingelvormen.

Op de site www.voetbalpark.nl vertelt OTTO (= Om Thuis Te Oefenen) van alles en nog wat over voetbal. Deze site bevat niet zozeer oefenvormen maar meer een uitleg van allerlei facetten van het voetbalspel. De uitleg wordt voornamelijk met duidelijk beeldmateriaal gegeven. Op eenvoudige wijze worden allerlei technieken en tactieken afgebeeld, wellicht handig als ondersteuning voor de beginnende leider of trainer. Daarnaast voor (jongere) spelers ook leuk om eens te bekijken en thuis wat te oefenen.

UDI’19 hoopt dat heel wat trainers hun voordeel kunnen doen met bovenstaande links!
Tevens is door de TC een handboek samengesteld met daarin geschikte oefenstof per leeftijdscategorie vanuit de UDI’19 visie op trainen en spelen, voor info HJO@udi19.nl.

Namens TC UDI’19
Veel succes en vooral ook voetbalplezier gewenst. 

Links met oefenstof

Oefenstofvideo's van Voetbal.nl

Bekijk de totale lijst via youtube of voetbal.nl

rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden