Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Jeugd

Jeugd: Veel, heel veel teams

Voor veel bezoekende verenigingen laat de jeugdafdeling van onze vereniging zich vooral omschrijven als groot, heel groot. Op een reguliere competitiezaterdag worden op het eigen sportpark gemiddeld zo'n 30 tot 35 thuiswedstrijden gespeeld. Zeker in de ochtenduren is er sprake van een enorme drukte wanneer de E- en F-pupillen op halve velden hun wedstrijdjes afwerken. Bezoekers van kleinere verenigingen vragen zich bij het betreden van het sportpark soms af of er een toernooi wordt gespeeld. Het antwoord is dan steevast: Nee, zo druk is het altijd. Voor de medewerkers van de zaterdagdienst is het iedere speeldag weer een hele klus om alle wedstrijden, en de logistiek daaromtrent met het gebruik van velden en kleedkamers, in goede banen te leiden. Ook de administratieve afhandeling vergt de nodige aandacht.

opening open dagen
Open dag 2015

Met 65 teams welke in competitieverband binnen de jeugd uitkomen is de vereniging een van de grootste jeugdafdelingen van Nederland. De jeugdopleiding vormt een belangrijke tak binnen de vereniging waarbij gestreefd wordt met de selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Bij de A, B, C en D spelen de eerste teams in de landelijke 2e of 3e divisies. Er wordt veel aandacht besteedt aan de opleidingsniveau van de trainers binnen elke afdeling. Bovendien is er een samenwerkingsverband met zowel PSV als NEC om ervoor te zorgen dat talenten de passende aandacht krijgen.

Uiteraard is er niet alleen aandacht voor de selecties maar wordt ook de nodige aandacht besteedt aan de andere teams welke voor het grootste deel in recreatieve competities uitkomen binnen het district Zuid 2. Bij UDI'19 starten de voetballers vanaf hun zesde jaar bij de F-pupillen waarbij de leeftijdscategoriëen zoveel mogelijk bij elkaar worden gehouden. Naarmate de spelertjes ouder worden wordt actiever geselecteerd op prestaties. Uitzonderlijke talenten maken zo nodig eerder de overstap naar een hogere leeftijdsgroep. Doordat de hoogste jeugdteams op een hoog niveau spelen heeft de vereniging van oudsher al een aantrekkingskracht op goede spelers uit de omliggende plaatsen welke de overstap maken om zichzelf beter te kunnen ontwikkelen. De kwaliteit van de jeugdopleiding wordt uiteraard ook onderkend door de BVO's en met grote regelmaat staan er op zaterdagen een of meer scouts langs de lijn op zoek naar talenten. De laatste jaren gebeurd dat echter helaas al vaak op een erg jonge leeftijd. Elk jaar maken diverse jeugdspelers de overstap naar omliggende BVO's als PSV, NEC, Fc Den Bosch en Fc Oss.

Naast het voetbal worden er voor de jeugd uiteraard ook andere zaken georganiseerd waarbij het uitgangspunt over het algemeen wel is dat er sprake moet zijn van een link naar het spelletje voetbal. Jaarlijks worden er dan ook activiteiten georganiseerd als het weekendkamp van de E/F-pupillen, jeugdtoernooien en de Kerstzaalvoetbalweek.


Jeugd in actie tijdens UDI'19 E-F Weekendkamp

rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden