Info

20150802 Kirt01Van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 werden in Los Angeles de Special Olympics World Games gehouden. UDI'19/Beter Bed nam met een afvaardiging van de G-afdeling deel aan dit evenement en vertegenwoordigde daarbij Nederland. Met een zilveren medaille op zak en vele ervaringen rijker keerde het team op 4 augustus terug in Nederland. Lees hier alles over hun voorbereidingen en het verblijf in LA zelf.

"Gejuich, applaus, een spontane wave. Als je tijdens Special Olympics langs de lijn staat, krijg je vanzelf energie. De lach, de traan, de winst, het verlies, de verbondenheid. Pure sport die nergens zo tastbaar is als bij Special Olympics."

Laatste Nieuws

TeamNL 2015: De Reünie

In alle vroegte verzamelden we bij UDI om naar de reünie te gaan van Team NL. Wat hebben we allemaal uitgekeken naar deze dag! Zo enorm leuk om alle andere sporters en coaches van TeamNL weer te zien en alle herinneringen van onze reis naar Los Angeles weer naar boven te halen. Bovendien wordt deze dag gehouden in de  Amsterdam ArenA, krijgen we een training op de Toekomst en mogen we een wedstrijd van Ajax bekijken. Dit belooft dus een superdag te worden.

Lees meer...

Stemmen op TeamNL Voetbal als Sportploeg van het Jaar

De gemeente Uden heeft Team NL Voetbal genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar 2015. Naast een jury heeft ook het publiek een stem in de uiteindelijke uitslag. Stemmen kun je op de facebook pagina van Sportgala Uden. Zoek daar de foto van TeamNL op en like dat bericht.Lees meer...

BrabantZorg ontvangt Team NL Voetbal

BrabantZorg heeft al enkele jaren een speciale band met UDI'19 en de G-afdeling in het bijzonder. Woensdagavond waren we uitgenodigd met Team NL Voetbal in Huize St.Jan om te komen vertellen over onze avonturen in Los Angeles. Na het vertonen van een fotoimpressie en enkele korte toespraken mocht Thom het herinneringsboek met alle foto's en verhalen overhandigen aan Adrie van Osch, lid Raad van Bestuur van BrabantZorg.

Lees meer...

Landelijke huldiging Team NL in Utrecht

Vandaag was dan echt de afsluiting van dit jaar als Team NL Voetbal. In Utrecht was er op het hoofdkantoor van sponsor Rabobank een huldiging voor alle spelers die deel hebben genomen aan de Special Olympics World Games in LA. Met Toine van Peperstraten als presentator werden de sporters nog eens in het zonnetje gezet. Ook de voorstelling van het toverbaltheater viel in de smaak. Maar het mooiste was uiteindelijk toch voor de laatste keer het podium en de onvermijdelijke foto's. Wat een supertijd hebben we gehad!

Lees meer...

Oorkonde Fountain Valley voor Team NL Voetbal

Inmiddels zijn de spelers van team NL Voetbal al weer aan hun gewone voetbalseizoen begonnen maar toch komen er soms nog leuke documenten tevoorschijn. De burgemeester van Host Town Fountain Valley, Steve A. Nagel, overhandigde aan elke deelnemende ploeg een mooie oorkonde.


Lees meer...

Laatste nieuws

Agenda

25-11-15  Boekpresentatie Fc Brabantzorg
04-02-16  Huldiging kampioenen gemeente Uden
Meer ...

Wat hebben we o.a. geleerd?

- Amerikanen eten heel veel
- Amerikanen juichen, klappen en geven High Fives
- deelnemen aan de Special Olympics is geweldig
- ook met een zilveren medaille ben je een winnaar

Links naar Special Olympics-nieuws

In Amerika zijn diverse omroepen actief met nieuws over de Special Olympics, enkele handige links:
- ESPN Special Olympics website
- ABC7 Los Angeles Special Olympics website
- ABC-news Special Olympics website

Weetjes

Een aantal wetenswaardigheden over de Special Olympics op een rijtje.  >>>

Special Olympics Nederland

Host Town Fountain Valley

Sitemap