ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Matige wedstrijd, toch winst tegen Wittenhorst (1-0)

• UDI-1

UDI’19/CSU speelde zondagmiddag tegen Wittenhorst uit het Noord-Limburgse Horst, een tegenstander waar de Udenaren nog niet eerder in competitie-verband de degens mee kruisten.

Door: Fons Boekelder Foto's: Jeroen Engelen

Matige wedstrijd, toch winst tegen Wittenhorst (1-0)

De bezoekers werden vorig seizoen kampioen in de 1e klasse C en promoveerde daardoor voor het eerst in de clubhistorie naar de 4e Divisie C. In de eerste periode werden veertien punten behaald met als resultaat een zesde plaats. De tweede periode ging wat moeizamer, uit drie gespeelde wedstrijden werd slechts één punt behaald en bezet nu met vijftien punten een tiende positie op de standenlijst.

De matig opgekomen toeschouwers gingen er zondagmiddag op een koud en guur “Parkzicht” maar eens goed voor zitten. Kunnen de “Tricolores” de ongeslagen thuis status tegen Wittenhorst ook na zes thuiswedstrijden een zevende bijschrijven. In de voorbereiding werden de Limburgers in Uden met 3-0 aan de kant gezet. Zondagmiddag werd er door uitstekend keeperswerk en later uitgeroepen tot “Man of the Match” Job Schuurman nipt met 1-0 gewonnen. Zo houdt UDI’19/CSU haar ongeslagen thuis status van zeven wedstrijd achtereen.

Het door blessures geteisterde UDI’19/CSU kon trainer Niels van Casteren nog steeds geen beroep doen op de verdedigers Sem Curvers, Mick van de Voort en Noud Kraan. Wel kon hij weer een beroep doen op de teruggekeerde Jan van de Haterd die op de linkerkant begon en Raoul Oomen die op de reservebank plaats nam. 

De “Tricolores” weten in de openingsfase van de wedstrijd de eerste kans te creëren om tot scoren te komen. Juul Bongers ziet zijn inzet in de 3e speelminuut maar net voorlangs het doel verdwijnen. Even later is het Wittenhorst dat aan de andere kant via een counter op voorsprong lijkt te komen maar wegens buitenspel wordt teruggefloten. Een overtreding op Jan v.d. Haterd levert de Udenaren een vrije trap op, genomen door Stijn v.d. Broek die door de verdediging van Wittenhorst tot hoekschop wordt verwerkt. Niet veel later volgt vanaf de linkerflank een pass van Jan v.d. Haterd waarbij de bal tegen de binnenkant van de paal van het doel van Wittenhorst belandt en is het voor de attente Joep Offermans een “koud” kunstje is om de 1-0 op het scorebord te brengen.

Niet veel later is het Jari van Ginkel die net buiten de zestien meter aan de ”noodrem” moet  trekken om een vrije doortocht van Wittenhorst aanvaller Jeroen Verkennis te voorkomen en wordt door scheidsrechter Dhr. Smeenk bestraft met een vrije trap tegen en een gele kaart voor de “dader”. De toegekende vrij trap van Joost van Rensch werd een prooi voor doelman Job Schuurman. Vijf minuten later is Joep Offermans dicht bij zijn tweede treffer van de middag na een lange uittrap van doelman Job Schuurman maar ziet zijn inzet rakelings naast het doel verdwijnen. Een schermutseling in het strafschopgebied van UDI’19/CSU levert Wittenhorst wegens handsbal van Joep Engelen een strafschop op. Jeroen Verkennis hield zich met dit geboden buitenkansje bezig. Het was Job Schuurman die met zijn vingertoppen de bal uit de hoek wist weg te tikken en hierdoor een tegentreffer kon voorkomen. Op slag van rust zijn er nog mogelijkheden voor Tijn v.d. Goor, Jan v.d. Haterd en Joep Offermans om de score te verdubbelen maar deze leverden niet tot het gewenste resultaat.

Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan de tweede helft en daarmee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een verre uittrap van Job Schuurman bereikte Joep Offermans die in de zestien meter door een overtreding werd belemmerd om tot scoren te komen maar scheidsrechter Dhr. Smeenk liet doorspelen. Een voorzet vanaf de rechterflank van Simon Cuppen bereikt Jari van Ginkel, die echter vergeet zijn voet tegen de bal te zetten om een tweede treffer voor UDI’19/CSU binnen te werken. Ook Wittenhorst kreeg mogelijkheden om naast de Udenaren te komen; het was aan Job Schuurman te danken dat het niet zover kwam door een inzet van Willem Heijnen onschadelijk te maken. In de slotfase is Jordy Huybers nog gevaarlijk die een pass van Jeroen Offermans ontvangt maar na te lang treuzelen het duel verliest en de geboden scoringskans uiteindelijk niets oplevert. Daarmee eindigt de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

UDI’19/CSU – Wittenhorst 1-0.

28e min. Joep Offermans 1-0

Opstelling UDI’19/CSU

Job Schuurman, Paul van der Vlist, Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits, Simon Cuppen Stijn v.d. Broek (62e min. Raoul Oomen), Tijn v.d. Goor (82e min. Jordy Huybers), Juul Bongers, Joep Offermans, Jan v.d. Haterd.

Zondag 10 december a.s. EVV Echt -  UDI’19/CSU aanvang 14:00 uur.

Matige wedstrijd, toch winst tegen Wittenhorst (1-0)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.